Index Vakbarát Hírportál

Beckenbauer a Bayernnél látná Kloppot

2019. június 3., hétfő 15:04

Franz Beckenbauer szuperlatívuszokban beszélt a Liverpool trénereként szombat este Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő Jürgen Kloppról, azt mondta, egy napon szívesen látná őt a Bayern München kispadján is.

"Odaillene. Szerintem ő a világ egyik legjobb trénere" - fogalmazott a Bildnek a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, 73 éves német szakember.

Szerinte Klopp honosította meg Németországban az "új futballt", amely gyors letámadásra épül, gyors játékosokkal, akik képesek kontroll alatt tartani az ellenfelet.

"Ez váltotta fel a passzolgatós játékot. Dortmundban kezdte, Liverpoolban tökéletesítette" - mondta Beckenbauer, aki már márciusban, a Bayern München BL-búcsúja után hangot adott annak a kívánságának, hogy Klopp legyen a Bayern vezetőedzője.

Klopp akkor úgy reagált, hogy nagyon megtisztelő számára az ajánlat, de úgy érzi, a Liverpool nagyon passzol hozzá, egy ideig még ott akar maradni.

Az 51 éves Klopp 2015 ősze óta irányítja a Poolt, előtte a Bundesligában a Borussia Dortmund és a Mainz trénere volt. Sajtóértesülések szerint a Liverpool vezetői a BL-győzelem után bejelentették, szeretnék meghosszabbítani az edző 2022-ig szóló szerződését. (MTI)

Rovatok