Index Vakbarát Hírportál

A francia Karius intézte el a Lens-t az osztályozón

2019. június 3., hétfő 08:05

Még egy évig biztosan első osztályú lesz a Dijon, amely a francia osztályozó 1-1-es első meccse után vasárnap este 3-1-re verte a Lens-t a visszavágón.

Nem volt nagy meccs, de könnyen lehet, hogy hosszabbításig ment volna, ha nincs a vendégek kapusa, Jeremy Vachoux. 1-1-nél, a 70. percben egy hazaadott labdát egyszerűen átengedett az ellenfélnek, Kaba leszerelte, visszatette az érkező Saidnak, aki berúgta az üres kapuba, 2-1.

A Lensnak ezzel még nem ment el semmi, továbbra is egy gólra volt szükségük a feljutáshoz. Nem támadták halálra magukat, de egy gólt bármikor lehet találni, ám a 90. percben Vachoux eldöntötte a párharcot: egy előre vágott labdát a lens-i Steven Fortes simán megszerzett, hazafejelte kapusának, csakhogy az valamiért messzire kijött a kapujából, hogy tisztázzon, de a labda helyett Fortest találta telibe. A védő összeesett, a kapus is földet fogott, az első gól szerzője, Sliti pedig az üres kapuba sétált a labdával, 3-1.

Fortest hét percen át ápolták a gyepen, míg szállítható állapotba tudták hozni, elvesztette az eszméletét, ömlött a vér az orrából. Hordágyon vitték le a 98. percben, már magánál volt.

Vachoux kapus ámokfutása a Dijon-Lens (3-1) osztályozón

A bíró majdnem 100 percig vezette a meccset, maradt a 3-1.

A Dijon 4-2-es összesítéssel maradt első osztályú, Vachoux tragikus produkciója csak a volt liverpoolos Karius kapus tavalyi, Real Madrid elleni, BL-döntőbeli hibáihoz mérhető.

Rovatok