Index Vakbarát Hírportál

Löw Zsolt szerint kérdéses Neymar jövője a PSG-nél

2019. június 4., kedd 13:15

Lőw Zsolt, a francia bajnok Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának másodedzője a Digi Sport kedd reggeli műsorában nyilatkozott a PSG idei szezonjáról, illetve a nyári felkészüléséről. A magyar edző kitért Neymar helyzetére is.

A francia klub a Bajnokok Ligája-kudarc ellenére Thomas Tuchel vezetőedzővel és a szakmai stábbal 2021-ig hosszabbított, ugyanakkor több játékos sorsa még nem dőlt el, köztük Neymaré sem.

Egy borzasztó kedves, nagyon mélyérzésű srác, tehát ebből a szempontból nincs vele probléma

– mondta a brazil sztárról Löw, ugyanakkor arra is utalt, hogy a pályán már közel sem olyan könnyű vele.

Megvan a saját elképzelése a futballjáról, ami nem mindig egyezik a csapat játékával. Ezt próbáltuk csiszolgatni ebben az évben, hogy az ő egyéni elképzelése jobban közeledjen a csapatéhoz

- vázolta fel a helyzetet a Paris Saint-Germain másodedzője, aki azt is elárulta, hogy jelenleg nincsen olyan játékosuk, akinek biztos lenne a helye a csapatban. A játékosok között külön kitért Neymarra, mint akinek még nem megoldott a jövője: "nagyon szeretnénk, ha Neymar jövőre is velünk lenne és nálunk folytatná; egy év alatt nagyon jól összecsiszolódtunk. Nemcsak neki kellett hozzánk alkalmazkodnia, hanem nekünk is hozzá. Kialakult egy nagyon jó munkakapcsolat, ami a következő évben gyümölcsöző lehet."

Löw a hét év alatt hatodszor bajnok PSG szezonját tízből hetesre értékelte, a szuperkupát és a bajnokságot sikerült megnyerni a csapattal,ugyanakkor a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-kiesés fájdalmas emlék, és a Francia Kupát is sajnálja a magyar edző, ahol a Rennes ellen 2-0-s vezetésről kapott ki a PSG büntetőkkel.

Löw a csapat katari tulajdonosáról és a klubot ért vélt sérelmekről beszélve elmondta, hogy olvasta a híreket erról, hogy a tulajdonos más csapatok iránt is érdeklődik, de ezt szerinte a BL-ben való szereplés miatt nem lesz olyan egyszerű megoldani. Ugyanakkor Löw részben megértené a tulajdonost, hogy másfelé tájékozódik, mert a franciáknál nem ideális a PSG helyzete.

"Az viszont tény, hogy a francia bajnokságban nekünk is akadnak problémáink a szövetség vezetőivel és a játékvezetőkkel: nem érezzük azt a támogatást, amit a PSG megérdemelne azáltal, amit nyújt, amilyen játékosokat bevonz a francia bajnokságba."

Néha úgy érezzük, mintha el akarnának minket gáncsolni, talán ez vezetett odáig, hogy a tulajdonosok elgondolkoznak azon, hogy milyen hosszú távon gondolkozzanak tovább Franciaországban.

(via MTI)

Rovatok