Index Vakbarát Hírportál

A Dél-Koreában futballozó magyar csatár az áldozatok előtt tisztelgett

2019. június 4., kedd 19:48

A dél-koreai másodosztályú Buszanban futballozó Novothny Soma gólt szerzett a hétvégén, az Instagramon pedig a hajókatasztrófáról írt, és hogy a találatát az áldozatok emlékének ajánlotta.

Amint látható, azt írja, hogy sokkolták a tragédiáról szóló hírek. Barátságosan fogadták az országban, az első pillanattól úgy érzi magát, mintha otthon lenne.

Novothny márciusban szerződött Újpestről a másodosztály második helyén álló csapathoz, nem futballozik most más magyar az országban. Ez volt a negyedik gólja, amióta ott játszik. 

A Hableány turistahajó május 29-én, múlt szerdán, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor ráfutott és a vízbe fordította a nála jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó.

Az 1949-ben épült Hableány mindössze 7-8 másodperc alatt, 35 emberrel a fedélzetén süllyedt el: a kétfős (magyar) személyzet mellett 33 dél-koreai turista volt a hajón.

Az áldozatok közül heten élték túl a balesetet, őket már ki is engedték a kórházból. A hétfőn megtalált, illetve felszínre hozott két holttest a Hableány katasztrófájának nyolcadik és kilencedik áldozata.

Rovatok