Index Vakbarát Hírportál

Újra kell játszani az afrikai BL-döntőt a videóbíró hibája miatt

2019. június 5., szerda 20:56

Újra kell játszani az afrikai BL-ként emlegetett CAF Bajnokok Ligája döntőjének második meccsét, miután a videóbíró hibája miatt a marokkói Wydad Casablanca bő fél órával a mérkőzés vége előtt tüntetőleg levonult a pályáról, így a tunéziai Esperance kapta meg a győzelmet – írja az AP.

A Wydad azért döntött a levonulás mellett, mert az 59. percben les miatt érvénytelenítették az egyenlítő góljukat, a videóbíró pedig nem tudta megvizsgálni az esetet, mert nem működött. A gond az volt, hogy erről a játékosokat nem tájékoztatták, akik így joggal voltak dühösek az eset miatt.

A Wydad gólja és az utána következő incidens

A Wydad játékosai végül levonultak a pályáról, a kényszerszünet pedig olyan hosszúra nyúlt, hogy az Esperance-nak adták a BL-győzelmet. Ezt a döntést vonta vissza szerdai gyűlésén az Afrikai Labdarúgó-szövetség, akik elítélték az Esperance viselkedését.

A meccset semleges pályán fogják majd újrajátszani, de erre több mint egy hónapot kell még várni, mert hamarosan kezdődik az afrikai nemzetek kupája, ami július 19-én ér majd véget.

Rovatok