Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo mesterhármasával gázoltak át Svájcon a portugálok

2019. június 5., szerda 23:38 | négy éve frissítve

A tavaly novemberben lezárult csoportkör után az első elődöntővel folytatódott szerdán a Nemzetek Ligája, ahol az Eb-győztes Portugália és Svájc játszott egymással. A svájci csapat utoljára 1938-ban győzött bármilyen tornán a kieséses szakaszban, ezt az átkot pedig most sem sikerült megtörniük: hiába játszottak végig jobban a portugáloknál, Ronaldo mesterhármasával végül simán, 3-1–gyel kiütötték őket.

A svájciak rögtön az elején hátrányba kerülhettek volna egy könnyelműen hátrapasszolt labda miatt, de Sommer pont odaért a labdára. Két perccel később aztán már Shaqiri volt veszélyes a túloldalon, és innentől inkább a svájciak irányítottak, de hiába voltak helyzeteik, gólra egyiket sem tudták váltani. A 25. percben aztán Ronaldo a semmiből szerezte meg a vezetést a portugáloknak, szabadrúgásból bombázott a kapuba a tehetetlen Sommer mellett.

Ettől a góltól sem változott sokat a játék képe, többnyire a svájciak támadtak, de nem tudtak betalálni, bár Seferovic egy óriási kapufával elég közel járt hozzá. A második félidő elején aztán veszélyesebb helyzete egyik csapatnak sem volt, nem sokkal később viszont egy elég furcsa eseménysor végén tizenegyesből tudott egyenlíteni a svájci csapat.

Felix Brych játékvezető az 53. percben ítélt tizenegyest a portugáloknak, miután Schar szabálytalankodott Bernardo Silvával a tizenhatoson belül. Nem sokkal később aztán elment videóbírózni, de mint kiderült, még az előző támadás miatt, ahol Semedo koccintotta össze Zuber bokáit a túloldalon. Brych jól megnézte az esetet, és úgy döntött, hogy ez is szabálytalan volt, így pedig

végül a svájciaknak ítélt büntetőt, mert az a szabálytalanság előbb történt.

Ezzel aztán elég szerencsésen, de kiegyenlítettek a svájciak, akik továbbra is fölényben játszottak, de továbbra sem szereztek gólt, ezt pedig végül Ronaldo a meccs hajrájában meg is bosszulta.

A portugál sztár előbb a 88. percben volt eredményes Bernardo Silva passzából, majd két perccel később egy az egyben egy biciklicsellel verte meg a védőjét, és óriási góllal hozta össze a mesterhármast.

Így aztán hiába játszott jobban lényegében végig a svájci válogatott, a 3-1–es győzelemmel a portugálok jutottak be a Nemzetek Ligájának döntőjébe, ahol a csütörtöki holland-angol meccs győztesével találkoznak majd.

sja

Rovatok