Index Vakbarát Hírportál

Hemingway-idézettel búcsúzott Párizstól Buffon

2019. június 6., csütörtök 14:44

Gianluigi Buffon egyetlen szezon után távozik a Paris Saint-Germaintől, tavaly nyáron egy évre írt alá, nem hosszabbítanak. Bár a szezon felemásra sikerült, nincsenek rossz érzések, a kapus és a klub is kedvesen nyilatkozott a válásról.

Buffon különösen, Ernest Hemingwaytől idézett Instagram-posztjában:

"Hemingway írta, hogy két hely van a világon, ahol boldogan lehet élni, otthon és Párizsban.

Nekem mostantól ez a kettő kicsit egybeesik, Párizs örökké kissé az otthonom is lesz. Köszönöm, hogy itt élhettem, köszönöm, hogy befogadtak, az élményeket és az együtt átélt nehézségeket is."

A 41 éves kapus visszavonulást nem említett, sőt, Párizsből állítólag azért jön el, mert a következő szezonban Tuchel edző már nem felváltva védetné a francia Areolával, hanem kijelölne egy fix első számú kapust, és az nem biztos, hogy Buffon lenne.

Buffon búcsúüzenetében azt is jelezte, hogy számára a külföldi kalandok ezzel véget értek, 99 százalék, hogy Olaszországban folytatja. Ezen felbuzdulva a neten azonnal egy klub neve kezdett forogni:

Parma.

Itt indult ugyanis szédületes pályafutása, amikor 1995. november 19-én először állította a csapat kapujába a Milan elleni Serie A-meccsen Nevio Scala edző.

Természetes, hogy a Parma nem tud neki sztárgázsit fizetni, de ez szinte mindegy is, láttuk már, hogy ha valaki, akkor Buffon az, akinél ez nem jelenthet gondot. A Parma tavaly jutott vissza az első osztályba hosszú idő után, és egész simán bent is maradt.

Tovább könnyíti a helyzetet, hogy a Parmának gyakorlatilag nincs kapusa. Az elmúlt szezonban a Napolitól kölcsön vett Luigi Sepe védett, de 30-án kölcsönszerződése lejár. 28 éves, ez volt a második szezonja a Serie A-ban, 2014-15-ben az Empoliban volt az első.

Cseréje a 33 éves Pierluigi Frattali volt, egy bajnokit kapott. 2017 elején, még a harmadosztályban szerződött a klubhoz, a Serie B-ben bevált, de mikor feljutottak, azonnal hoztak valakit helyette. Rajtuk kívül egy brazil és egy olasz 18 éves kapus volt a keretben, előbbi - Gabriel Brazao - már vissza is ment hazájába, utóbbi, Fabrizio Bagheria az Intertől volt kölcsönben.

Vagyis Buffonnak lenne helye, csakhogy menedzsere szerint ő inkább más olasz klubokba vágyna. Silvano Martina egyrészt megerősítette, hogy kliense folytatni szeretné - megemlítette, hogy égett a mobilja a bejelentés után, vagyis érdeklődnek utána -, de Buffon azért kért két nap gondolkodási időt a végső döntésig. Illetve elmondta, hogy

Gigi szívének kedves csapat a Carrarese, a Genoa és a Lazio, főleg az utóbbi, de annak van egy jó kapusa, Strakosha.

(Buffon Carrarában született, ami nincs messze Genovától.)

Rovatok