Index Vakbarát Hírportál

Szerdán új, tiszta korszakról beszélt a FIFA-elnök, csütörtökön korrupció miatt őrizetbe vették az alelnökét

2019. június 6., csütörtök 15:32

Szerdán 3 ellenszavazat mellett választották újra a FIFA elnökének Gianni Infantinót, aki a szavazatok ismertetése után arról beszélt, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végre új korszakba ért, és sikerült maguk mögött hagyniuk a botrányokat és a korrupciót. A svájci-olasz hozzátette, hogy a világszervezet egy mérgező, már-már kriminális állapotból került olyan állapotba, amilyenben lennie kell.

Az állításaira viszont kevesebb mint 24 órán belül csúnyán rácáfolt a valóság, amikor csütörtökön Párizsban letartóztatták korrupció vádja miatt a szerdán FIFA-alelnökként szintén újraválasztott Ahmad Ahmadot, aki egyébként az afrikai futballszövetség (CAF) elnöke is.

Az AP cikke szerint a madagaszkári Ahmadot a CAF-on belülről vádolták meg azzal, hogy magáncélokra használt fel több százezer dollárt.

A FIFA rövid közleményében arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy semmi tudomásuk nincs Ahmad kétes ügyeiről, így nem is kívánják kommentálni azt. Később annyit tettek hozzá, hogy a FIFA fő céljai között van, hogy felszámolják a törvénytelenségeket a futball minden szintjén, és hogy akit törvénytelenségen érnek, annak nincs helye a futballban.

Borító- és címlapkép: Ahmad Ahmad (b) és Gianni Infantino a párizsi Élysée-palotából távozik 2018. február 21-én. Fotó: Ludovic Martin / AFP

Rovatok