Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Nem a Wales elleni, hanem az azeri lesz a fontosabb meccs

2019. június 6., csütörtök 15:14

Rövid sajtótájékoztatót tartott a Liszt Ferenc repülőtéren az Azerbajdzsánba repülés előtt a futballválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki elmondta, hogy a szombati, Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtező sokkal fontosabb lesz, mint az utána következő, Wales elleni mérkőzés.

Mivel a szokottnál több idő állt rendelkezésünkre, így mindkét meccsre készültünk, de a fókuszban az Azerbajdzsán elleni találkozó szerepelt, amely szerintem fontosabb is lesz

– idézi az MTI az olasz szakembert.

Rossi arról is beszélt, hogy nem fáradtságot, inkább motivációt lát a klubszezon után érkező játékosain, és a „mérések sem mutatnak fáradtságra utaló jeleket, de persze nem mindenki van ugyanolyan szinten, ami érthető egy hosszú szezon után”. Az újoncokról elmondta, hogy van olyan, aki készen állna a bemutatkozásra, de még nem árulta el, lesz-e frissen bemutatkozó játékos Azerbajdzsánban. Bakuban egyébként három pontot szeretne szerezni a csapattal, de tudja, hogy ez nem lesz könnyű.

A Bundesliga legjobb kapusának választott Gulácsi Péter kijelentette, az Eb-részvételt érő első két hely megszerzéséhez mindenképpen nyerni kell Azerbajdzsánban, szerinte amennyiben a válogatott jól játszik, akkor sikerül elhozni a három pontot Bakuból. Kiemelte, hogy az azeri csapat a védekezésre helyezi a hangsúlyt, és főleg kontrákra építenek, ahhoz pedig, hogy megszerezzék az első idegenbeli győzelmüket Rossival, jó eséllyel gól nélküli meccset kellene majd lehozniuk.

A magyar válogatott két forduló után három ponttal áll a csoportjában, szombaton Azerbajdzsán vendége lesz, majd három nappal később Walest fogadja a Groupama Arénában.

csoport

(Index/MTI)

Rovatok