Index Vakbarát Hírportál

Nem úszta meg C. Ronaldo, tovább folytatódik a nemierőszak-ügye

2019. június 6., csütörtök 08:43

Szerdán szinte a teljes világsajtó – beleértve az Indexet is – hírül adta, hogy egy váratlan fordulattal visszavonták a Cristiano Ronaldo ellen nemi erőszak vádjában indított keresetet. A vádló nő, Kathryn Mayoraga ügyvédei kedd késő este jelezték, hogy bár egy keresetet visszavontak ugyan, az ügyet nem tekintik rendezettnek, pusztán annyi történt, hogy

az állami per helyett a szövetségi keresetre fókuszálnak.

Vagyis továbbra is zajlik egy nemi erőszak-ügy a portugálok sztárja ellen.

„Nem ejtettük a vádakat, pusztán csak az állami keresetet vontuk vissza, hogy a szövetségi bíróságon folytassuk az ügyet, ott ugyanis könnyebben kezelik a külföldi vádlottak helyzetét. Lényegében annyi történt, hogy egy másik színtérre fókuszálunk a két korábbi ügy helyett egyet preferálva, a vádak viszont maradtak érvényben” – tájékoztatta Mayoraga egyik ügyvédje, Larissa Drohobyczer az ESPN-t.

Mayoraga állítása szerint a portugál futballista 2009-ben erőszakolta meg Las Vegasban, majd 375 ezer dollárt fizetett neki a hallgatásáért. A játékos mindeddig tagadta az ellene felhozott vádakat, amik ügyében a Las Vegas-i rendőrség tovább nyomoz.

A fejlemények egyébként nem zavarták meg a 34 éves portugált, aki szerdán mesterhármasával lőtte tovább a portugál válogatottat Svájc ellen a Nemzetek Ligája elődöntőjében.

Rovatok