Index Vakbarát Hírportál

Eb-selejtezők: Ukrajna kivégezte Szerbiát

2019. június 7., péntek 22:59 | aznap frissítve

Pénteken folytatódtak a 2020-es Európa-bajnokság selejtezői, öt csoportban összesen 12 meccset játszottak. Igazi meglepetést egyik sem hozott, de néhány figyelemreméltó eredmény volt.

A kis meglepetések közül a legnagyobb talán az volt, hogy a B csoport rangadójának gondolt meccsen Ukrajna nagyon simán, 5-0-ra verte hazai pályán Szerbiát. Az ukránok 3 meccs után 7 ponttal első helyen állnak a csoportban, a szerbek 2 meccsből szerzett 1 pontjukkal utolsók (pedig az előző körben Portugáliában 1-1-es döntetlent játszottak).

Ugyanabban a csoportban Luxemburg idegenben, kettős emberelőnyben zárva a meccset pontot szerzett Litvánia ellen (1-1). A litvánok már 0-1-nél kerültek emberhátrányba a 42. percben, majd a 90+4. percben kaptak még egy pirosat. A luxemburgiak az ukránok mögött a 2. helyen állnak 4 ponttal, megelőzve a két meccs után 2 pontos (most szünnapos) Portugáliát. 

Az A csoportban Koszovó pontot szerzett a balkáni rangadón Montenegróban, így két meccs után két döntetlennel vagyis még veretlenül a csoport 3. helyén áll. A másik meccsen Csehország-Bulgária 2-1. A csoportban a most szünnapos Anglia az első 6 ponttal, a csehek 3 pontosak, majd Koszovó, Bulgária és Montenegró jön ebben a sorrendben 2-2 ponttal.

A D csoportban a grúzok 3-0-ra verték Gibraltárt, a dánok 1-1-es döntetlent játszottak az írekkel. A csoportot Írország vezeti 3 meccsen szerzett 7 pontjával, a dánok a 4. helyen állnak, két meccs után két ponttal, vagyis még nyeretlenül. (A második a most szünnapos Svájc.)

A 6 csapatos F csoportban teljes kört rendeztek, meglepetés nem volt. A svédek 3-0-ra verték Máltát otthon, a spanyolok 4-1-re Feröert idegenben, a norvég-román meccs 2-2 lett. Ez azt jelenti, hogy Norvégia a harmadik meccsén is győzelem nélkül maradt, pedig a 77. percben még 2-0-ra vezettek. A románok mindkét gólját Keseru szerezte, a másodikat a 90+2. percben. Három kör után Spanyolország 9, Svédország 7, Románia 4 pontos a csoport első három helyén.

Végül szintén teljes forduló volt a G csoportban, ahol Ausztria hazai pályán 1-0-ra verte Szlovéniát, a lengyelek 1-0-ra nyertek Észak-Macedóniában, az izraeliek 3-0-ra Lettországban. Ezt a csoportot a 9 pontos lengyelek vezetik a 7 pontos Izrael és a 4 pontos Észak-Macedónia előtt. Szlovénia, ahogy a norvégok és a dánok, három meccs után még nyert meccs nélkül áll.

Rovatok