Index Vakbarát Hírportál

Angol bakiparádé segítette Hollandia győzelmét a Nemzetek Ligája elődöntőjében

2019. június 7., péntek 00:05

A holland válogatott hosszabbítás után, hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte az angolokat a Nemzetek Ligája csütörtöki elődöntőjében, és ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol Portugália lesz az ellenfele.

Gareth Southgate angol kapitány nem jelölt a kezdőbe olyan játékost, aki pályára lépett múlt a szombati Liverpool-Tottenham Hotspur Bajnokok Ligája-döntőben, így a csapatkapitány Harry Kane mellett Danny Rose, Dele Alli, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Jordan Henderson és Eric Dier is a padon foglalt helyet.

A holland kapitány, Ronald Koeman ugyanakkor a BL-győztes FC Liverpoolt erősítő Virgil van Dijkot és Georginio Wijnaldumot is betette a kezdőjébe.

Az első félidőben finoman fogalmazva is a játék küzdő jellege dominált. Az angolok gólja Matthijs de Ligt hibájából esett, aki eladta a labdát a tizenhatoson belül, majd buktatta Marcus Rashfordot, a Manchester United csatára pedig higgadtan értékesítette a büntetőt.

Szünet után Rashfordot Kane váltotta, illetve a meccs is lényegesen jobb lett. Mindkét kapu előtt kimaradt pár nagy helyzet, majd a 73. percben De Ligt javította ki az angolok góljához vezető hibáját egy szöglet utáni fejessel kiegyenlítve az állást.

Tíz perccel később a játékvezető videózás után les miatt érvénytelenítette Jesse Lingard gólját, majd a hollandok próbáltak meg kicsikarni egy büntetőt egy vélt kezezésért, de hiába, így 1-1-gyel zárult a rendes játékidő.

A hosszabbítás elején aztán az angol válogatott gyorsan elintézte önmagát, 2-1-es előnyhöz segítve Hollandiát. John Stones cselezgetett a saját kapuja előtt, a letámadó hollandok elvették tőle a labdát, majd az akció végén Quincy Promes lövése a menteni próbáló Kyle Walker lábáról pattant védhetetlenül a kapuba.

 

A hollandok győzelmét egy újabb védelmi hibát követően Promes biztosította be a 114. percben, miután Ross Barkley az ellenfélnél játszó Depayt találta meg egy hazaadással, aki egyből Promes elé tálalt, ő pedig nem hibázta el a ziccert.

A hollandok a döntőben Portugáliával, míg az angolok a bronzmeccsen Svájccal csapnak össze a vasárnapi helyosztókon.

Nemzetek Ligája, elődöntő:

gól: De Ligt (73.), Walker (97. - öngól), Promes (114.), illetve Rashford (32. - 11-esből)

szerdán játszották:

gól: Ronaldo (25., 88., 90.), illetve Rodriguez (57., 11-esből)

A vasárnapi program:

Rovatok