Index Vakbarát Hírportál

Ezer szót tud magyarul a kiesett MTK új vezetőedzője

2019. június 7., péntek 20:00 | aznap frissítve

A 44 éves Michael Boris, a magyar U19-es és U21-es válogatott korábbi szövetségi edzője lett május végén az NB II.-be kiesett MTK vezetőedzője. A német szakember, aki 2016-tól dolgozott a magyar utánpótlásban, majd ez év elején egy másodosztályú japán klub edzője lett. Most a Digi Sport híradójának nyilatkozott, többek között arról, hogy célja: az MTK rögtön visszajusson az NB I-be.

A német szakember arról is beszélt, hogy „amikor itt dolgoztam, egyértelmű volt számomra, hogy minél több magyar futballal kapcsolatos szót megtanuljak,

most körülbelül 1000 szót ismerek. Így könnyebb az edzői munka. Ha a pálya szélén állva azt mondom például, hogy második labda, akkor a játékosok pontosan tudni fogják, hogy mit akarok.

Mivel Magyarországon élek, tudnom kell a nyelvet, én pedig nem szeretném, ha a nyelvismeret hiánya miatt lennének problémáim" – fogalmazott a Sport24-nek adott interjúban.

Michael Boris egy tokiói kitérőt követően tért vissza ismét Magyarországra, és a korábbi ittlétéről szép emlékei vannak. „Az U19-es csapattal sikerült kijutnunk az Európa-bajnokság elitkörébe, az U21-es csapatról pedig most az is eszembe jut, hogy együtt dolgoztam Katona Mátéval, aki itt szerepel az MTK-ban”.

Azt mondta, örömmel tért vissza Magyarországra, és mások mellett Szoboszlai Dominik vagy éppen Stieber Zoltán is sok sikert kívánt neki, miután aláírt az MTK-hoz.

Zakor Sándor, az MTK tulajdonosa kedden a Digi Reggeli Start című műsorában azt mondta, nagyon bízik a német edzőben, szerint „ő lehet az a személy hosszú távra, aki az új koncepciónkba bele fog illeni az MTK életében." A klubtulajdonos szerint is fontos az azonnal visszajutás, de „egyértelmű, hogy nehezebb lesz, mint két éve volt”.

Michael Boris most ehhez hasonlóan nyilatkozott: „a cél az azonnali feljutás. De gondolom, a Vasasnak is hasonlóak a tervei, és ott van a Haladás, összességében 5-6 csapat NB I-es álmokkal vág neki a szezonnak.”

Az MTK légiósok nélkül, és több, az NB II-be korábban kölcsönadott játékossal vág majd neki a következő idénynek. Nem hosszabbítottak szerződést viszont Torghelle Sándorral, a 37 éves játékosról a német edző azt mondta: „kiváló csatár, de ő már egy idősebb játékos. A szurkolók számára ő egy bálvány, de változott a filozófia”.

Rovatok