Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a Koszovó elleni Eb-selejtezőt bojkottáló montenegrói kapitányt

2019. június 8., szombat 14:57

Menesztették a montenegrói labdarúgó-válogatott szerb szövetségi kapitányát, mivel a szakember egy váratlannak nevezett döntést hozva bojkottálta csapata pénteki Európa-bajnoki selejtezőjét Koszovó ellen.

A montenegrói válogatottat 2016-tól irányító Ljubisa Tumbakovic a helyi futballvezetők legnagyobb megrökönyödésére nem foglalt helyet a kispadon az 1-1-es döntetlennel zárult podgoricai találkozón. A mérkőzést két Szerbiában született montenegrói futballista, a Crvena zvezdában játszó Filip Stojkovic és Mirko Ivanic is kihagyta.

A labdarúgók esetleges büntetéséről ezidáig nem érkezett hír, a szövetségi kapitánynak viszont az állásába került az akció. Az MTI híre szerint a montenegrói szövetség vezetése egyhangúlag szavazta meg a 66 éves Tumbakovic menesztését

a kellemetlen meglepetés és a szerződésében foglalt szakmai kötelezettségek megszegése miatt.

Koszovó egy háborúvá fajuló konfliktus végén 2008-ban szakadt el Szerbiától, majd 2014-ben a nemzetközi szövetség (FIFA) engedélyezte számára, hogy nemzetközi mérkőzéseket játsszon FIFA-tagországok csapataival, de az eredményeket hivatalosan nem ismerték el.

2016 májusában az európai szövetség (UEFA) és a FIFA is felvette tagjai közé Koszovót, Szerbia ugyanakkor továbbra sem ismeri el önálló államként az országot, és ennek jegyében a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) is megtámadta Koszovó UEFA-tagságát, ám a próbálkozás nem járt sikerrel. 

Rovatok