Index Vakbarát Hírportál

Manuel Neuer újra a régi, extrém cselekkel dobta fel a meccset

2019. június 8., szombat 23:42

A Fehéroroszország-Németország Eb-selejtező mérkőzés kétségkívül legemlékezetesebb jelenetét a német válogatott kapusa és csapatkapitánya, Manuel Neuer hozta össze. A védjegyének számító módon cselezte ki az ellenfelet, húsz méterre a saját kapujától.

A 31. percben a beloruszok előrevágtak egy labdát, amiért Neuer elindult a kapujából, de a belorusz szélső, Jurij Kovalev előtte szerezte meg a labdát. A németek szerencséjére viszont eléggé kisodródott a labdával, így a tizenhatoson kívül lévő Neuer védőket idéző módon tudta az alapvonalhoz szorítani. Sőt, még a labdát is megszerezte tőle, majd ő kezdte fedezni azt. Végül egy elhúzós cselt bevetve, amivel Kovalevet le is ültette, tudott kiszabadulni a szorongatott helyzetből.

Neuer nem csak mezőnymunkájával tett hozzá a 2-0-ás győzelemhez, de a 30. percben Nyikita Naumov szöglet utáni fejesét tolta ki hatalmas bravúrral a léc alól. Az elmúlt időszakban sok sérüléssel bajlódó világbajnok kapus válogatottbeli kezdőhelyét többen is megkérdőjelezték, mivel a szintén német Marc-André ter Stegen eközben kiválóan védett a Barcelonában.

Néhány héttel ezelőtt, a Német Kupa-döntőn a felépült Neuer két óriási védését is bemutatott, amivel nagyban hozzájárult a Bayern kupagyőzelméhez, és a mostani jó teljesítményével is választ adott a kritikákra.

Rovatok