Index Vakbarát Hírportál

Megvan Messi első nemzetközi kupasikere az argentin válogatottal

2019. június 8., szombat 12:59

Hiába a futballtörténelem egyik legnagyobb játékosa Lionel Messi, az argentin nagyválogatott mezében elkerülték a nemzetközi sikerek, legalábbis mostanáig. Magyar idő szerint szombat hajnalban viszont megtört a jég, az argentin válogatott csapatkapitánya boldogan mosolyoghatott a kamerába, kezében a már nevében is tekintélyt parancsoló Copa San Juan Alienta megnyeréséért járó trófeával.

A kupa elnyeréséhez az argentin válogatottnak a FIFA-világrangsor 129. helyén – Malawi és Szudán között – álló Nicaragua válogatottján kellett felülkerekednie. Az alapvetően a közelgő Copa Americára való felkészülést szolgáló meccsen Messi két góllal mutatott irányt csapatának. Mindkettőt az első félidőben szerezte a Barcelona világsztárja, akit a második félidőben már a kispadon pihentetett Scaloni kapitány, tekintettel a hamarosan startoló kontinentális tornára.

Az első félidőben meg-megvillanó Messi két perc alatt semmivé foszlatta az addig szervezetten és szerencsésen védekező ellenfél reményeit. A 37. és a 38. percben szerzett gólok közül az elsőt nyugodtan nevezhetjük világklasszis teljesítménynek, még annak tudatában is, hogy nicaraguai védők dőltek bábuként a cseleitől, mielőtt a kapust is átverve begurította csapata vezetőgólját.

A második gólját egy kipattanó labdából szerezte, ami Agüero lövése után került elé a kapusról. A nem túl látványos találat helyett inkább megmutatjuk az elsőt még egyszer, ezúttal egy hagyományosabb szögből.

Messi a duplával immár 67 gólnál jár a válogatott színeiben.

A második félidőben a szünetben Dybalával együtt becserélt Lautaro Martinez követte pihenő kapitányát a gólgyártásban. Az Internazionale játékosa szintén két gólt szerezve növelte négygólosra az argentin előnyt, az ötödik találat pedig Roberto Pereyra nevéhez fűződik. A vendégek szépítőgólja a 91. percben esett Juan Barrera büntetőjéből.

Hogy aztán Nicaragua mennyire volt megfelelő ellenfél a Copa Americán június 15-én Kolumbia ellen kezdő argentin válogatott számára, az majd kiderül. Az viszont biztos, hogy az argentin szövetség által az utolsó pillanatban " Copa San Juan Alienta" néven felminősített felkészülési mérkőzés végén Messi végre kupát, sőt nemzetközi kupát nyert a válogatottal. Ki tudja, talán épp ez kellett hozzá, hogy megszakadjon a kétszeres Copa America és egyszeres világbajnoki ezüstérmes labdarúgó balszerencséje a válogatott tornákon. (Ki tudja, talán épp ez volt az argentin szövetség célja ezzel az egésszel.)

Rovatok