Index Vakbarát Hírportál

Bale egy bedobásból csinált káprázatos jelenetet a horvátok ellen

2019. június 9., vasárnap 09:14

Némi ízelítőt adott abból Gareth Bale, a Real Madrid walesi sztárja, hogy milyen extra fegyverek ellen kell készülni a június 11-i, Wales elleni Eb-selejtező kapcsán. Bale ugyanis a szombati, a vb-ezüstérmes horvátok elleni meccsen egy egészen káprázatos bedobást eresztett meg.

A bedobás a 10. percben, még 0-0-s állásnál jött, amikor Bale villámgyors helyzetfelismerése és elég jó ereje együttesen ziccert hozott a walesieknek. Bale azonnal rámozdult a labdára, ahogy az kiment bedobásra, majd meglátta, hogy Harry Wilson két védő között egy jó indítással akár helyzetbe is kerülhetne.

Nyilván ez volt a nehezebb része a dolognak, hiszen Bale-től egy hajszálpontos, jó 30 méteres dobás kellett, amit a Real játékosa tökéletesen meg is oldott: a picit meg is csavart labda centikkel húzott el a horvát védő feje fölött, és pattant tökéletesen a tizenhatoshoz érő Wilson elé. A csatár nem várhatott, egyből lőtt, de Dominik Livaković simán fogta a próbálkozását.

A horvátok nem sokkal később Jamie Lawrence öngóljából megszerezték a vezetést, majd a második félidő legelején Ivan Perišićnek köszönhetően megduplázták az előnyüket, Wales pedig csak szépíteni tudott az utolsó negyedórában.

stat

Az Eb-selejtezőcsoportban Magyarország és Horvátország három meccset hat pontot szerezve vezet, a másik három együttes még csak két meccset játszott. Magyarország június 11-én, 20.45-től fogadja Walest, a magyar kapitány Marco Rossi helyzete a bakui kiállítása miatt egyelőre kérdéses.

állás

Rovatok