Index Vakbarát Hírportál

Rossi nem lehet ott a kispadon Wales ellen

2019. június 10., hétfő 16:40 | aznap frissítve

Azerbajdzsánban még nem lehetett tudni, hogy a magyar futballkapitány, Marco Rossi korábban összeszedett felfüggesztett eltiltása életbe lép-e Wales ellen. Az UEFA egy dokumentuma azt jelezte, legalább egy meccsen nem lehet ott a kispadon kedd este, a hétfő délután Telkiben tartott sajtótájékoztatón pedig ő maga is megerősítette ezt –írja a Nemzeti Sport.

Az olasz szakember először a sérültek, vagyis Kádár, Bese és Zsótér állapotáról beszélt. Mint mondta, Kádár és Bese esetében jelenleg azt mérlegelik, hogy leültessék-e őket a kispadra, de ebben az esetben is csak végszükség esetén vetnék be őket 15-20 percre.

Az eltiltásáról Rossi annyit mondott, hogy holnap automatikusan nem lesz ott a padon, Cosimo Inguscio lesz a helyettese, ő pedig valahonnan a stadionból követi majd az eseményeket. Azt is megjegyezte, hogy érthetetlennek tartja a döntést,

csak arra tud gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek. 

Rossi a meccs után egyébként azt nyilatkozta, csak egy bedobást és egy szabálytalanságot reklamált a 88. percben 3-1-es magyar vezetésnél, de nagy kérdés, mi került be a holland játékvezető, Kevin Blom jelentésébe. Látva az UEFA szigorát, arra van nagyobb esély, hogy a szlovákok elleni szeptemberi meccsen sem ülhet a kispadon az olasz szakember.

A magyar válogatottnak fontos a Wales elleni meccs, mert egy győzelemmel 9 ponttal várhatnánk a szeptemberi folytatást. Ezzel kapcsolatban Rossi elmondta, tervez változtatásokat, de ezek kizárólag taktikai jellegűek lesznek, mert alkalmazkodni kell az ellenfél játékstílusához.

A magyar és a walesi válogatott kedden 20.45 órától játszik majd a Groupama Arénában, hazai pontszerzés esetén pedig biztosan az E csoport élén marad majd a magyar csapat. Marco Rossi irányítása alatt a magyar válogatott eddig százszázalékos hazai pályán.

Rovatok