Index Vakbarát Hírportál

"Életemben nem találkoztam még olyan játékossal, mint Lang Ádám"

2019. június 11., kedd 19:43

A Sport.ro keddi híre szerint Dan Petrescu, a kolozsvári CFR vezetőedzője meglehetősen lesújtó nyilatkozatban reagált a magyar válogatott védő, Lang Ádám ügynökének magyarázatára, amely szerint védencének nem szakmai okok miatt kellett távoznia a román élvonalban bajnoki címet nyerő csapattól. 

Lang még májusban értetlenül állt előtte, hogy miért nem szerepelt többet a csapatban az edzőváltást követően.  "Bőven beleillenék a csapatba, igazán hibát nem találtam magamban", nyilatkozta a Digi Sport műsorában a védő, illetve azt is sejttette, hogy az idény közben kinevezett Petrescunál nem feltétlenül a teljesítmény alapján dől el, hogy ki kerül be a kezdőbe.

A CFR-t vezető egykori 95-szörös román válogatott hátvéd, aki pályafutása során 152-szer lépett pályára a Chelsea csapatában, és idén zsinórban másodszor vezette bajnoki címre a klubot, némileg eltérő véleménnyel volt Lang kolozsvári színekben nyújtott teljesítményéről, illetve a labdarúgó mentalitásáról.

Miután visszatértem a csapathoz, és megnéztem a szezon addigi meccseinek videóit, gyakorlatilag minden mérkőzésen, amin Lang bekerült a csapatba, az ő hibájából kaptuk a gólt. Leginkább ezért nem játszott nálam

– mondta Petrescu, aki egy másik, talán még ennél is fontosabb szempontról is beszélt, ami miatt megváltak Langtól. Ez pedig a játékos hozzáállása volt.

Életemben nem találkoztam még olyan labdarúgóval, aki azt mondja az edzőjének, hogy nem akar részt venni a mérkőzések előtti összetartásokon. Ez egyszerűen hihetetlen

– mondta Petrescu, akinek második kolozsvári edzői időszaka alatt Lang mindössze két kupameccsen szerepelt a csapatban, míg előtte 22 tétmeccsen lépett pályára a CFR-ben.

Petrescu állítása szerint csak azért mondta el mindezt, mert a játékos ügynökének nyilatkozatai megkérdőjelezték döntése szakmaiságát. Az edző azt is közölte, hogy Langnál jobb védői vannak a jelenlegi keretben.

Rovatok