Index Vakbarát Hírportál

Van egy álmunk, azért dolgozunk

2019. június 11., kedd 23:36

"Jó érzés visszanézni a gólomat, még ha kicsit szerencsés is volt, nem számít. Van egy álmunk, célunk, megyünk előre érte"

- nyilatkozta közvetlenül a lefújás után Pátkai Máté az M4 Sportnak. A középpályás lőtte a Magyarország-Wales futball-Eb-selejtező egyetlen gólját, 1-0-ra győztünk, és vezetjük a selejtezőcsoportot négy meccs után, féltávnál.

"Megtiszteltetés a válogatottban játszani, mindent megteszek, ha meghívnak. Enyém a gól, de a kispadig együtt mozgott mindenki, csak győzelem lehetett a vége. Tudtuk, hogy gyorsak, de nem tudtak lekontrázni minket, ez volt a kulcs -  folytatta a Videoton futballistája, aki élete szezonját játszotta, Horvátországnak is ő lőtte a győztes gólt, márciusban. - Ez az 59. meccsem volt a szezonban, soha ennyit nem játszottam, de a szív nyert, küzdünk az álmainkért. Nagyon jól néz ki a tabella, féltávnál nem dőlt el semmi. Itthon nyerni kell minden meccset, idegenben kell még egy bravúr."

Kiemelkedőt nyújtott a védősorban Korhut Mihály is. "Jobbak voltunk mint Azerbajdzsán ellen, Walesnek egy helyzete volt. Megvolt az önbizalom az eddigi meccsek miatt. Otthon nem mindenki fogja megverni a horvátokat és Walest, jó helyzetben vagyunk" - foglalta össze a hátvéd.

Szalai Ádám elöl volt főszereplő, egy fél gólpasszt újra be lehet írni neki, ő brusztolta ki a labdát Pátkainak, bár az egy walesi lábról került a gólszerzőhöz.

Harcolok, brusztolok, ez az amit tudok, védőket magamra húzni, Máté meg jókor volt jó helyen. Nagyszerű volt ez a két hét, a 9 pont remek kiinduló helyzet. A vége nagyon nehéz volt. Nálunk volt a labda, járattuk, de a 2. félidő nem úgy kezdődött, ahogy terveztük. A védekezésünk viszont félelmetes, hihetetlen munkát végeznek hátul a srácok, ebben mindenképp javultunk

- mondta Szalai.

Szoboszlai Dominik 18 évesen folyamatosan válogatott, kezdett Wales ellen, és közel került a gólhoz is, volt egy nagy lövése. "Reméltem, hogy bemegy az a lövésem, de 5 cm hiányzott, majd jobban koncentrálok legközelebb. Baku nekem nem jött össze, most jobban ment. Kezdek beilleszkedni, segítenek a többiek, jóban vagyok mindenkivel.

9 pont, mi sem gondoltuk volna, de itthon akarunk Eb-t játszani, ezért dolgozunk."

A válogatottat Cosimo Inguscio másodedző vezette, mivel Marco Rossi szövetségi kapitányt Bakuban elküldték a kispadtól, és egymeccses eltiltást kapott, csak a tribünről nézhette a meccset.

Megmutattuk a magyar szellemet, volt hogy kínlódtunk, de akkor is méltóak voltak a mezhez a játékosaink, és azt tették, amit elterveztünk. Egyszer már bent volt a labda a gólunk előtt, de mindegy is, győztünk. Kicsit féltem egy 2. sárgától, de mentünk előre, mert tudtuk, hogy győzhetünk. Marcóval más, ha ő ott van a padon, mondtam is neki, most mikor találkoztunk az előbb, hogy rá szükség van

- foglalta össze a meccset Inguscio, aki egyedüliként említette meg, hogy a 75. percben a walesi Joe Allen valószínűleg a gólvonal mögül húzta ki a labdát. Öt perc múlva viszont Pátkai berúgta a győztes gólt, azt már nem lehetett nem megadni.

Magyarország 1-0-ra győzött, négy meccsen 9 pontot szerzett, első az E-selejtezőcsoportban. A jövő évi Európa-bajnokságon négy meccset Budapesten rendeznek, nagyot lépett a hazai Eb felé a csapat.

Rovatok