Index Vakbarát Hírportál

Cruyff-idézettel mondott le újabb hollandjáról a Barca?

2019. június 12., szerda 16:21

Az Ajax és a holland futballválogatott 19 éves védője, Matthijs De Ligt lesz a nyár egyik legnagyobb és legdrágább fogása a futballpiacon.

Úgy tudni, a játékos annyira közel van a Barcelonához, hogy a klub már meg is állapodott az áráról az Ajaxszal 75 millió euróban - ugyanennyiért igazolták le a hollandoktól De Ligt csapattársát, Frenkie De Jongot januárban.

Csakhogy az utóbbi hetekben egyre bizonytalanabbá vált a középhátvéd barcelonai szerződése, kedden már arról írtak az újságok, hogy ügynöke, Mino Raiola Párizsban tárgyal.

A Barca ugyanis sokallja De Ligt fizetési igényét, a heti 250-260 ezer eurót.

Korábban állítólag a Liverpool is emiatt szállt ki a licitből, nem venné ki jól magát, ha egy 19 éves újonc azonnal az egyesület legjobban fizetett embere lenne, megelőzve páldául Mohamed Szalahot és Virgil van Dijkot.

De Ligttől a napokban egy olyan nyilatkozatot is idéztek, hogy "kételkedik benne", hogy a Barcelona lenne számára a tökéletes karrierlépés. A katalánoknál ugyanis három erős középhátvéd játszik, Piqué, Lenglet és Ümtiti, sőt már a negyedik, a 19 éves - utóbbi két társához hasonlóan francia - Jean-Clair Todibo is bemutatkozott a felnőtt csapatban.

A madridi és a katalán újságok - As.com és Mundodeportivo.es - szerint erre a kételyre reagálhatott szerda kora délután Instagramján Eric Abidal, a Barcelona technikai igazgatója a következő poszttal:

"Aki kételkedik benne, hogy a Barcában játsszon, arra nincs szükségünk"

- olvasható a Johan Cruyff volt Ajax- és Barca-legendának tulajdonított idézet, amire Abidal azonnal reagált is: "Köszönöm, Johan, igazad van".

Madridban biztosak benne, hogy mindez De Ligtnek szól, Barcelonában azért adnak esélyt arra, hogy inkább Antoine Griezmannak, esetleg mindkét Barcával hírbe hozott játékosnak.

De Ligt legutóbbi nyilatkozata az ügyben a Mundodeportivótól származik, amely a vasárnap, Portugália ellen elveszített Nemzetek Ligája-döntő után szólaltatta meg a fiatalt:

Még mindig nem tudom, mit mond a szívem, eddig folyamatosan az Ajaxra és a válogatottra koncentráltam. A vakációm alatt végig tudom gondolni, hogy mit kezdjek a jövőmmel.

Újabb fordulat: Valószínűleg hekkertámadás miatt került ki Abidal posztja

Alig került ki az Instagramra Abidal elutasító posztja, máris felröppent a hogy nem az egykori klasszis véleményéről van szó: A poszt után ugyanis rögtön jött egy másik bejegyzés, ami így szólt:

Meg lettél hekkelve!

A Barcelona is megerősítette, hogy valaki feltörte technikai igazgatójának fiókját, és így került fel - az eléggé hihető, de mégsem a klub hivatalos álláspontját tükröző - vélemény.

Rovatok