Index Vakbarát Hírportál

Maldini egyetlen hívással az AC Milanhoz csábította Bobant a FIFA-tól

2019. június 14., péntek 17:18

AC Milan honlapjának hivatalos tájékoztatása szerint a csapat két egykori legendás labdarúgója a mai naptól igazgatói munkakörnek megfelelő vezetői pozícióban segíti volt klubját. A horvát Zvonimir Boban szerepköre szerint a sporttevékenységek koordinálásáért és felügyeletéért felel, és közvetlenül együtt dolgozik a klub elnök-vezérigazgatójával, Ivan Gazidisszal, illetve volt játékostársával, Paolo Maldinivel, akit technikai igazgatónak neveztek ki a mai napon.

Boban a FIFA elnöki tanácsadójaként, és a szervezet helyettes főtitkáraként rangos pozíciókat hagyott ott a Milanért, még pontosabban Maldiniért, akivel négy bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját nyert közösen a csapat színeiben.

Elmondása szerint az egykori játékostárs első hívására ott hagyott csapot, papot.

Amikor Paolo telefonált, hogy megkérdezzen a munka felől, egyből autóba ugrottam, és az éjszaka közepén elmentem hozzá

– mesélte, érzékeltetve, hogy nem sokat gondolkozott a döntésen.

Az AC Milan vezetésére bizonyosan ráfér az erősítés, a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes klub történelme kevésbé fényes napjait éli, az olasz élvonalban a hatodik helyen végzett, így ismét, immár zsinórban hatodszor maradt le a Bajnokok Ligája-indulásról.

Emellett a klub pénzügyeit figyelő UEFA-vizsgálat nem megfelelő fejlemények esetén egyéves kizárással fenyegeti a Milant a nemzetközi kupasorozatokból.

Boban a feladat elvállalása kapcsán azt mondta, hogy ég benne a vágy, hogy segíthessen ezen a nagyszerű klubon, ami olyan sokat jelent a számára.  FIFA-tól való búcsúzása kapcsán pedig azzal viccelődött, hogy bár Gianni Infantino elnök köztudomásúlag Inter-szurkoló , de ettől még egy remek ember, aki azonnal megértette, hogy miért nem mondhatott nemet a Milan hívására.

Rovatok