Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid leigazolta a korábbi barcás csodagyereket, a japán Messit

2019. június 14., péntek 14:27

A Real Madrid honlapjának közleménye szerint a klub leigazolta Kubo Takefuszát, a Tokyo FC labdarúgóját. A nagy tehetségnek tartott támadó alig tíz napja lett 18 éves, de azóta már túl is esett a bemutatkozáson a japán felnőttválogatottban.  

Kubo a Real fiókcsapatának számító Castilla keretét erősíti majd a következő szezonban, az átigazolás értéke a Transfermarkt szerint 2 millió euró volt. A Real honlapja által a világ legnagyobb ígéretei közé sorolt japán tehetség megszerzésével a közlemény szerint egy kivételes technikai képzettségű, jól cselező, a pályán jól látó, gólérzékeny támadó középpályásra tette rá a kezét a madridi klub.

A játékos az idei évben 13 bajnokin szerepelt a japán első osztályban játszó FC Tokyo felnőttcsapatában, és 4 gólt szerzett.

Kubo madridi szerződését az teszi különössé, hogy a Barca akadémiáján nevelkedő és a Youtube-ra feltöltött videói révén már tízévesen kisebbfajta sztárrá váló játékost a spanyol sportsajtó szerint a Barcelona is nagyon szerette volna újra leigazolni, ám ő anyagi és sportszakmai okokra hivatkozva a Realt választotta.

Egy népszerű összeállítás a csodagyerek korai éveiből:

A játékosnak annak idején, 2015-ben  az átigazolási szabálytalanságokért kiszabott UEFA-büntetés miatt kellett elhagynia a katalán klub akadémiáját.

Rovatok