Index Vakbarát Hírportál

Nikolics: A Vidi az első, de nem az egyetlen opció

2019. június 16., vasárnap 10:25

Szombaton már belengette a Nemzeti Sport, hogy első kézből, vagyis magától Nikolics Nemanjától úgy értesültek, hogy a Chicago Fire nem hosszabbítja meg a magyar válogatott csatár szerződését, így decemberben elhagyja a klubot. A lap vasárnap terjedelmesebb interjút hozott a 31 éves, 2017-ben Chicagóba szerződött játékossal, aki egy gólra van az 50. találatától az amerikai csapatban.

Nikolics ebben elmondta, hogy barátsággal válik el a Fire-től, nem neheztel rájuk, amiért nem marasztalják. Ami a jövőt illeti, korábbi magyar klubja, a Vidi elsőbbséget élvez nála, de nem Székesfehérvárt tekinti az egyetlen opciónak, amennyiben jó ajánlatot kap, egy-két évet még maradna külföldön.

Hála az égnek, jó géneket örököltem, sérülés miatt nemhogy meccset, edzést sem kellett kihagynom az elmúlt két és fél évben. Ez is azt mondatja velem, hogy ha nem harminckét, hanem harmincnégy esztendősen térek vissza az NB I-be, akkor is lehet még egy-két jó idényem

emelte ki a lapnak Nikolics, hogy milyen jó állapotban van jelenleg.

A 27-szeres válogatott Nikolics harmadik szezonját tölti a Chicago Fire-nél, ahol 86 meccsen eddig 49 gólt szerzett, 2017-ben gólkirály volt az MLS-ben 24 találattal. Jelenlegi fizetése 1,9 millió dollár egy szezonra. Mvel lejár a szerződése, következő csapatához ingyen, átigazolási díj nélkül szerződhet majd, vagyis szabadon tárgyalhat a kérőkkel.

Rovatok