Index Vakbarát Hírportál

Kubatov felfedte, miben más Rebrov, mint Thomas Doll

2019. június 17., hétfő 13:18

Kubatov Gábor FTC-klubelnök szerint a 2018/19-es szezon aranyévnek nevezhető a Ferencváros történetében, mert az egyesület négy csapata is magyar bajnok lett, a férfi vízilabdázók ráadásul a Bajnokok Ligáját is megnyerték.

"Ezeknek a sikereknek az igazi értelmük az, hogy a bajnokoknak mindig vannak követőik és ezek a követők általában gyerekek. Ha mi megnyerünk egy bajnokságot, minden utánpótlásban megugrik a gyerekszámunk. Ha több sportolónk van, egy csomó gyereket tudunk jóra tanítani, ez engem Fradi-elnökként nagyon boldogít" - hangsúlyozta az MTI-nek elnök.

Kubatov Gábor a bajnokcsapatokra külön is kitért. A férfi labdarúgók 30. bajnoki címe kapcsán megemlítette, hogy Thomas Dolltól nehéz szívvel vált meg, de nagyon bízik az őt váltó Szerhij Rebrovban, aki kemény ember, viszont most már azok is elismerik, akik nehezebben barátkoztak meg vele. Az edzőváltást azzal indokolta az elnök, hogy Doll-lal nem érezte az átütő nemzetközi szereplés lehetőségét.

A mi fejünkben az van, hogy csoportkört fogunk játszani, nemcsak szeretnénk, hanem akarunk

- jelentette ki határozottan Kubatov Gábor, aki szerint Dollban ez a hit nem volt elég erős, míg Rebrovban mindez megvan.

A szerződése is erről árulkodik, mivel jelenleg kevesebbet keres mint elődje, ám ha csoportkörbe juttatja a csapatot valamelyik sorozatban, akkor a mostaninál sokkal többet fog kapni.

A Fradinak kedden húznak ellenfelet a BL-ben. A csapat nem kiemelt, mert az előző években összesen csak 3,5-es együtthatóra tett szert. A svéd bajnok AIK UEFA-nál vezetett koefficiense hatos (az elmúlt öt év eredményei alapján számolt együttható), ezzel csípték meg az utolsó, még kiemelést biztosító pozíciót.

A férfi vízilabdázók méltatását azzal kezdte, hogy az építkezést azok után kezdték el, hogy 2014-ben majdnem kiesett az élvonalból a csapat, az azóta elhunyt Ambrus Tamás nagyra törő terveit tették magukévá. A klubvezetésből Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök volt a tervek fő támogatja, aki a sportágból jött, sőt, mind a mai napig játszik a másodosztályban. 

Azt is kiemelte, tanulságos lehet, hogy a csapatuk fele akkora költségvetésből dolgozik, mint például az BL-fináléban legyőzött görög Olimpiakosz. A sikerben pedig elévülhetetlen érdemei vannak Varga Zsolt vezetőedzőnek, Gerendás György szakmai igazgatónak és Madaras Norbert szakosztályvezetőnek.

Ez csak egy vízilabda-győzelem, de hány embernek adott jó példát arra, hogy igenis létezik győzelem, csak akarni, koncentrálni kell és minden munkát bele kell tenni, ahogy az élet más területén is.

A férfi jégkorongozók sikerét azért is tartja óriásinak Kubatov, mert a szakosztálynak nincs saját pályája, a csapataiknak folyton egyik a helyről a másikra kell járniuk. A női futballban a türelem volt a siker záloga.

Kubatov Gábor az elért eredményekre büszke, de nem érzi úgy, hogy a Fradi elérte a maximumot.

Rovatok