Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádám: Ha duzzognék, lazsálnék, jobb lenne?

2019. június 17., hétfő 08:53 | aznap frissítve

Három éve az egész ország azt találgatta, vajon hová kellene szerződnie az Európa-bajnokságon a 16 között kieső magyar válogatott középpályásnak, Nagy Ádámnak. 21 éves volt akkor, a csapat legfiatalabb tagja, persze, hogy topkluboknál szerették volna látni a szurkolók.

Nagy a Bolognához ment, első idényében 22-szer kezdőként kapott lehetőséget, jó mutatói voltak. Ez az interjú akkor készült.

A következő szezonban azonban csak nyolcszor vetették be. Tavaly a világbajnok csatár, Filippo Inzaghi érkezett edzőnek, ő bízott benne az első percektől, de a csapat rosszul szerepelt, amikor a 18. helyre csúsztak vissza, a vezetők edzőt váltottak.

Inzaghi helyére a szerb Mihajlovics érkezett, aki kétszer tette be a tavasszal, egyszer az Atalanta ellen, amikor súlyos vereségbe (4-1) szaladtak bele április negyedikén. 

Nagy nem tudta megszerezni a szezon hátralévő részében az egykori remek középpályás bizalmát, ezért most szeretne váltani.

A Nemzeti Sportnak arról beszélt, nem élte meg jól a mellőzés időszakát, de ebben a helyzetben is tudott fejlődni, mert mentálisan megerősödött, és a válogatott győzelmei is gyógyírt jelentettek.

Ne maradjon le semmiről!

"Ha duzzogok, lazsálok, sértett arccal mászkálok, még inkább lemondanak rólam. Nem edz rendesen, persze, hogy nem tesszük be.

Ha mérges is voltam, a munkát a legkomolyabban vettem. Legelöl futottam, mindent beleadtam, ennyivel tartoztam magamnak."

Mihajlovics nem indokolta meg neki, miért tette körön kívülre, csak egyszer beszélt vele, amikor a horvátok legyőzéséhez gratulált március végén. Mert Nagy mellőzése idején is a válogatott hasznára vált, kivette a fontos győzelmekből a részét.

A folytatásról annyit mondott a sportlapnak, hogy valamelyik topligában képzeli el a jövőjét, de azt nem gondolhatja, hogy egy olyan szezon után a Barcelona vagy a Manchester City benne látja  a megoldást.

"Nem kell mellébeszélni, az anyagi szempont is fontos, de elsősorban futballozni szeretnék" -

mondta a 33-szoros válogatott futballista, akit még két éves szerződés köt az olaszokhoz.

Rovatok