Index Vakbarát Hírportál

A Fradi-vezér talányos módon nem fogalt állást a BL-selejtező esélyeiről

2019. június 18., kedd 21:33

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi sorsolásán a Fradi a bolgár Ludogorec Razgradot kapta a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A Ferencváros idegenben kezdi a párharcot, az első meccset július 9-én vagy 10-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

A sorsolás után az FTC edzője, illetve Orosz Pál elnök-vezérigazgató nyilatkozott a klub honlapjának.

"Jól ismerem a Ludogorecet, mert a Dinamo Kijev vezetőedzőjeként több felkészülési mérkőzést játszottunk ellene. Ismerem az ellenfél játékstílusát, amelyet sok brazil játékosa határoz meg. Az a feladatunk, hogy a játékosokkal is megismertessük a riválist, de elsősorban arra kell összpontosítanunk, hogy a saját játékunkat fejlesszük"

- mondta Szerhij Rebrov vezetőedző, aki azt is elmondta, nem követte a sorsolást, mert a lehetőségek ismeretében biztos volt benne, hogy erős ellenfelet kapnak.

Az optimista elvárások előzetes megfogalmazására általábankönnyen kapható Orosz Pál ezúttal egy meghökkentően frappáns nyilatkozattal kerülte ki, hogy állást foglaljon az esélyekről.

"Ez egy sorsolás, ami nem arról szól, hogy kit szeretnénk megkapni, és kit nem. Ezzel kár foglalkozni, meg kell oldani a feladatot.

Nem szeretnék állást foglalni az esélyekkel kapcsolatban, hiszen nyilvánvalóan úgy gondolom, tovább kell jutnunk.

- nyilatkozta a klub honlapjának. Hogy az "Orosz Pál: Tovább kell jutnunk" - címmel közölt nyilatkozatban szereplő állítások miben különböznek egy esetleges állásfoglalástól, az rejtély.

Mindenesetre miután Orosz Pál nem foglalt állást a szerinte kötelező továbbjutásról, azért felhívta rá a figyelmet, hogy a Ludogorec egy komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, erős csapat. A párharc vesztese egyébként az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A Ludogorec Razgrad nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes. Az együttes a BL 2014/15-ös, majd a 2016/17-es idényében is bejutott a csoportkörbe, az elmúlt két kiírásban pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelt.

Tavaly a Vidi FC a BL-selejtező második fordulójában búcsúztatta a bolgár gárdát, jelentős osztrák bírói segítséggel. A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia. A selejtező második fordulójának sorsolását szerdán tartják.

Rovatok