Index Vakbarát Hírportál

Nikolics után Stieber is otthagyná Amerikát

2019. június 18., kedd 11:21

Rövid időn belül a harmadik magyar válogatott játékos jelezte, hogy távozna jelenlegi csapatától: Nikolics Nemanja az év végén hagyja ott a Chicago Fire-t, Nagy Ádám a Bolognát elhagyva szeretne többet játszani, míg Stieber Zoltán szintén a nagyobb játéklehetőség, illetve a válogatottba való visszatérés reményében váltana klubot.

A 30 éves Stieber jelenleg az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő washingtoni DC United játékosa, de az idei szezonban nem számít alapembernek, tizenhét bajnokiból eddig csak egyet játszott végig. Stieber éppen ezért is mondta a Nemzeti Sportnak, hogy Amerikát elhagyva inkább Európában, a válogatotthoz közelebb folytatná, hátha így nagyobb eséllyel szerepelhetne a nemzeti csapatban.

Mint Stieber elárulta, a 2016-os Eb-n Ausztria ellen szerzett góljának harmadik évfordulóján elgondolkodott, hogy a válogatott „nagyon is jelentős ösztönző erő”, és szívesen visszatérne a válogatottba.

Egyelőre a klubomon múlik, hogy mire hajlandó. Hallottam, hogy az MLS-ben szereplő más csapathoz nem szívesen engednének el, és mint mondtam, a válogatott miatt elköszönnék az Egyesült Államoktól

– mondta Stieber, aki megfelelő ajánlat esetén akár az NB I-be is visszatérne.

Rovatok