Index Vakbarát Hírportál

Vb-gólrekordot döntött a brazilok női Ronaldója

2019. június 19., szerda 08:40

A brazil válogatott 1-0-ra verte az eddig száz százalékos olaszokat a női futball-világbajnokság keddi játéknapján.

A dél-amerikaiak győztes gólját a hatszor a világ legjobb játékosának választott Marta lőtte büntetőből a 74. percben. A csoportgyőzelmet jobb gólkülönbségének köszönhetően így is az európai csapat szerezte meg, a brazilok harmadikként zártak, de továbbjutásuk biztos.

Marta 17. vb-gólját rúgta, ami világcsúcs, így újra van a braziloknak egy vb-gólrekorderük.

A férfiáknál sokáig Gerd Müller vezetett 14 góllal, csúcsát Ronaldo döntötte meg 2006-ban, és tartotta a rekordot 2014-ig, amikor a német Miroslav Klose megelőzte őt.

Marta 17 találata a férfiakat számítva is csúcs, Klosénak 16 gólja van világbajnokságokon.

A nap másik meccsén, amelyen Kulcsár Katalin volt a játékvezető és Török Katalin az egyik asszisztens, Ausztrália simán, 4-1-re nyert a pont nélkül záró Jamaica ellen, így az olaszokkal és a brazilokkal holtversenyben hat ponttal zárt a tabellán: előbbi mögé szorult rosszabb gólkülönbsége miatt, utóbbit viszont több szerzett góljával megelőzte.

A csütörtökön záruló csoportkörből a hat négyes első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut a 16 közé. A döntőt július 7-én rendezik Lyonban. A vb-ről a három legjobb európai csapat indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára.

Női futball-vb, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport:

Ausztrália-Jamaica 4-1 (2-0)

Brazília-Olaszország 1-0 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Olaszország 6 pont (7-2), 2. (és továbbjutott) Ausztrália 6 (8-5), 3. (és továbbjutott) Brazília 6 (6-3), 4. Jamaica 0

Rovatok