Index Vakbarát Hírportál

Régi alapember tér vissza a Borussia Dortmundhoz

2019. június 19., szerda 15:45

Amiről két nappal korábban beszámoltunk, most hivatalos lett: Mats Hummels a Bayern Münchentől átigazol a Borussia Dortmundhoz.

A 30 éves világbajnok védőért a hírek szerint 30 millió eurót fizet a Dortmund, ami a bónuszokkal együtt akár a 38 millió eurót is elérheti. Hummels hároméves szerződést írt alá régi-új csapatával, és évente 10 millió eurót fog keresni.

Hummels pályafutása során már másodszor igazol a Bayerntől a Borussia Dortmundhoz. Először 2008 elején került kölcsönbe másfél szezonra a sárga-feketékhez, ami után Jürgen Klopp, a Dortmund akkori edzője véglegesen is leigazolta. Hummels alapember volt a két bajnoki címet és egy Német Kupát nyerő, valamint a 2013-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszó Borussia Dortmundnak. 2014-ben világbajnok lett a német válogatottal.

2016 nyarán, 35 millió euróért igazolt vissza nevelőegyesületéhez, a Bayern Münchenhez. Az azóta eltelt három szezonban háromszor lett bajnok, és egy kupát nyert, a Bajnokok Ligája-győzelem azonban a Bayernnel sem jött össze. A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw idén tavasszal váratlan bejelentést tett, a fiatalítás jegyében a továbbiakban már nem számít Hummels játékára sem a válogatottnál.

Hummels már a negyedik nyári igazolás a Dortmundnál, korábban már Nico Schulzot a Hoffenheimtől, Julian Brandtot a Bayer Leverkusentől és Thorgan Hazardot a Borussia Mönchengladbachtól igazolták le, összesen több mint 100 millió eurót elköltve.

Rovatok