Index Vakbarát Hírportál

Messiék közel álltak az újabb kínos vereséghez

2019. június 20., csütörtök 09:21

Az argentin válogatott közel állt hozzá, hogy a második csoportmérkőzésén még az elsőnél is kínosabb vereséget szenvedjen, ám a játékvezető jóindulata, egy nagy adag szerencse és Messi értékesített büntetőjének segítségével Scaloni edző csapata végül döntetlenre hozta a meccset.

A B csoport másik, magyar idő szerint csütörtök hajnali mérkőzésén Kolumbia 1-0-ra verte Katart Duvan Zapata fejesével, és ezzel két forduló után továbbjutott a torna egyenes kieséses szakaszába. Zapata góljához a Bayern Münchentől jó eséllyel Nápolyba igazoló James Rodriguez adta a gólpasszt, méghozzá egy csodálatos, külsővel odatekert beívelés formájában, amit a Sampdoria csatára remek mozdulattal fejelt a hosszúba sarokba, nem sokkal a mérkőzés vége előtt.

Ami Messiéket illeti, az argentinok hasonlóan görcsösen és ötlettelenül futballozva játszottak a paraguayi válogatott elleni meccs első félidejében, mint a Kolumbia elleni vereség alkalmával. Paraguay pedig Kolumbiához hasonlóan egy szép kontrából meg is szerezte a vezetést. Richard Sánchez talált be Armani kapujába a félidő végéhez közeledve.

Még a félidő vége előtt akár el is dőlhetett volna a meccs, ha a játékvezető egy kicsit szigorúbb a magát Neuernek képzelő argentin kapussal szemben. Legalábbis nehéz elképzelni, hogy a kapujából messze kijövő Armani elszabott átvétele ne eredményezett volna argentin zakót, ha a bíró nem ad kegyelemből sárgát a kapusnak a piros lapot is bőven megérdemlő produkcióért.

 A második félidő elején Argentína némileg váratlanul kiegyenlített, miután Messi belőtte a Piris kezezéséért megítélt büntetőt.

Alig öt percre rá Paraguay ismét megszerezhette volna a vezetést egy tizenegyesből, de Armani kivédte Derlis González próbálkozását.

Ezt követően az eredmény már nem változott, így az argentinok maradtak csoportutolsók, de ha a harmadik mérkőzésükön legyőzik Katart, akkor nagy eséllyel bejutnak a legjobb nyolc közé.

Copa America, csoportkör, 2. forduló:

B csoport

Rovatok