Index Vakbarát Hírportál

A Fradi 65 milliót fizetett a két hét múlva ingyen igazolható futballistáért

2019. június 20., csütörtök 10:20

A Ferencváros labdarúgó-csapata leigazolta Michal Skvarkát, a szlovák MŠK Žilina csapatkapitányát. A 26 éves, kétszeres szlovák válogatott középpályás a klubjával kétszer nyerte el a szlovák bajnoki címet, egyszer pedig a szlovák kupát. Skvarka a nevelőklubján, a Zilinán kívül csak két másik szlovák együttesben fordult meg, azaz először állt légiósnak.

Az idei szezont negyedikként záró Zilina játékosa 26 bajnoki mérkőzésen kilenc gólt és tíz gólpasszt szerzett, utóbbi eredménnyel második volt a liga rangsorában. A kupában hat meccsen hat gólpassz az idei mérlege a műfajban specialistának számító Skvarkának, akit már a tavaly is majdnem megszerzett a Fradi, ám akkor egy erdei futás közben szerzett súlyos térdsérülés az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat.

Mint a játékos ügynöke a SPORT.sk szlovák sportoldanak szerdán nyilatkozta, részben a Fradi kitartó érdeklődése miatt választotta a magyar bajnokot a játékos, részben azért, mert így volt klubja is jól járhatott a távozásával.

Skvarka szerződése ugyanis 2019 decemberében lejár, így a szabályok szerint előtte hat hónappal már elkezdhetett volna tárgyalni a potenciális kérőivel, sőt meg is egyezhetett volna a kiválasztott klubbal a fél évvel későbbi ingyenes váltás feltételeiről.

Két hét múlva már bárkihez aláírhatott vona ingyen, de neki fontos volt, hogy a Zilina is jól járjon a távozásával. Volt egy klub, amelyik a körülmények ellenére fizetni akart érte, és Skvarkának hála így az MSK pénzhez jutott.

"Mindez persze azt is mutatja, hogy mennyire akarta őt a Ferencváros. Szerintem mindkét fél elégedett lehet" – mondta Martin Petras a szlovák sportoldalnak, míg a játékos a Bajnokok Ligájában való szereplés álmát említette fő motivációként, illetve a klub nemzetközi ambícióit, amik egybe estek az ő vágyával, hogy egy magasabb szinten is kipróbálja magát. 

Skvarkáért a SPORT.sk szerint 200 ezer eurót – mintegy 65 millió forintot – fizetett a Fradi, ez az összeg a játékos teljesítményének függvényében még magasabb is lehet. Mivel a futballista értéke a transfermarkt becslése szerint jelenleg 650 ezer euro, így Skvarka megvásárlása még jó üzletnek bizonyulhat a jövőben.

Rovatok