Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Real Madrid játékosa, de nem megy messzire

2019. június 20., csütörtök 13:41

Eldőlt, hogy Marcos Llorente, a Real Madrid futballistája átigazol az Atlético Madridhoz, a két klub megállapodott egymással - írta a Marca című lap. A transzfert mindkét klub hivatalos közleményben erősítette meg, az Atlético hozzátette, hogy 5 éves szerződést kötöttek a középpályással.

A lap szerint 40 millió euró körüli összeget fizetett az Atléticó a játékosért, akivel Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője a következő idényben sem nagyon számolt.

Diego Simeone, az Atlético edzője állítólag már két évvel ezelőtt is szemet vetett Llorentére. Most azonban azért vált sürgetővé a leigazolása, mert az Atlético középpályására, Rodri Hernandezre állítólag a Manchester City szemet vetett.

Llorente távozása a Real Madrid szempontjából is fontos, főleg az eladási ára miatt, a Zidane csapatának a nyári nagy költekezés miatt a bevételi oldalon is erősíteni kell, hogy megfeleljenek a pénzügyi fair play szabályainak, az első távozó Llorentéért kapott összeg pedig az első lépés, hogy ellensúlyozzák az eddigi, már 300 millió euró fölé ugró kiadást.

Rovatok