Index Vakbarát Hírportál

Bekeményített a szombathelyi új többség a focicsapat támogatásánál

2019. június 20., csütörtök 13:14

Szerdán tárgyalta a szombathelyi közgyűlés a Haladás focicsapat 150 milliós támogatási kérelmét, írta a Nyugat.hu. A kérést még áprilisban azzal indokolták, hogy ha nem kapják meg ezt a pénzt, akkor a csapat nem indulhat a következő bajnoki szezonban. Több pénzre lenne persze szükség, ez a 150 millió csak az azonnali követelések teljesítését szolgálta volna.

A támogatást áprilisban megszavazták, ám a Haladás pár nappal ezelőtt közölte, hogy változtatna a feltételeken, és szabad felhasználású működési támogatásként szeretné megkapni a 150 milliót. Emellett kezdeményezték, hogy a 150 milliós működési támogatást ne számítsák be a következő három év támogatásaiba.

A Nyugat.hu beszámolója szerint gyorsan kiderült, hogy ez így nem fog menni. A focicsapat támogatása ugyanis nemcsak helyi, hanem országos ügy is. Hiszen Szombathelyen pár hónappal ezelőtt többségbe került az addigi ellenzék, a Fidesz pedig kisebbségbe, vagyis most a baloldal vezeti lényegében a várost, így az új többségnek meg kell azt is mutatnia, hogy nem önti nyakló és feltételek nélkül a pénzt a fociba, Orbán Viktor kedvenc sportjába.

A szerdai közgyűlésen kiderült: a közgyűlés nem hajlandó újabb kedvezményeket adni, és továbbra is kitartanak az április végén megfogalmazott, szigorú feltételek mellett. Vagyis a Haladásnak egyebek mellett a következő feltételeket kell teljesítenie, hogy megkaphassa a 150 milliós támogatást:

Kérdés, hogy a Haladás Kft. mit szól ehhez, és másodjára elfogadja-e.

Rovatok