Index Vakbarát Hírportál

Firmino pimasz góllal alázta Perut a Copán

2019. június 23., vasárnap 09:31

Brazília lett a második továbbjutó a szempontjukból hazai rendezésű Copa Américán, Kolumbia után ők biztosították leggyorsabban helyüket a negyeddöntőben, méghozzá Peru szombati 5-0-s legyőzésével.

A brazilok a Bolívia elleni 3-0-s siker és a Venezuela elleni 0-0 után kapcsoltak rá, és intézték el 5-0-ra a peruiakat úgy, hogy a félidőben már 3-0 volt a javukra. A gólokat sorban a válogatottban először eredményes Casemiro, Roberto Firmino, Everto, Dani Alves és Willian szerezték. Dani Alves egyébként a meccs után bejelentette, hogy elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát, ám még nem tudja, hogy hol folytatja.

Érdemes az öt gólból kiemelni Firmino 18. perces találatát, aminél némi szerencsével került ugyan ziccerbe, hiszen azok után, hogy bele tudott érni a kapus kirúgásába, még a kapufáról kipattanó labda is hozzá pattant vissza, de ez még nem volt elég a Liverpoollal Bajnokok Ligája-győztes játékosnak, egy remek csellel előbb elfektette Pedro Gallese kapust, majd úgy lőtt az üres kapuba, hogy szándékosan az ellenkező irányba nézett.

Az 5-0-s győzelem lehetett volna egyébként 6-0-s is, de Gabriel Jesus a 94. percben büntetőt rontott. Az öt brazil gól egyben:

Peru-Brazília 0-5

Brazília mellett Venezuela is továbbjutott a csoportból a Bolívia elleni 3-1-es győzelmével.

Rovatok