Index Vakbarát Hírportál

A klub egykori ikonja lehet a Chelsea új edzője

2019. június 25., kedd 13:59

A Derby County hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint a klub engedélyezi a Chelseanek, hogy Frank Lamparddal, a Derby vezetőedzőjével tárgyalásokat kezdeményezzen az esetleges klubváltásról.

A Chelsea azután keres új vezetőedzőt, hogy Maurizio Sarri néhány nappal korábban a Juventushoz távozott. A megüresedett posztra a Chelsea elsőszámú kiszemeltje a klub korábbi játékosa és ikonja, Frank Lampard.

Lampard 2001 és 2014 között volt a Chelsea játékosa, három bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert a londoni klubbal. Pályafutása utolsó két szezonjában a Manchester City és a New York City játékosa volt, 2016-ban vonult vissza a profi játéktól.

Első edzői munkáját tavaly vállalta el, az angol másod osztályú Derby County vezetőedzője lett. A nemrég véget ért szezonban a hatodik, rájátszást érő helyen végzett a Derbyvel, így esélye volt feljutni a Premier League-be. Az elődöntőben a Leeds United-et 4-3-as összesítéssel még kiütötték, ám a döntőben az Aston Villa 2-1-re nyert, így a birminghami csapat jutott fel az első osztályba.

A Sky Sports értesülése szerint a Chelsea 4 millió fontért vásárolhtaja ki Lampardot a derbys szerződéséből.

Rovatok