Index Vakbarát Hírportál

Neymar újra a Barcelonában?

2019. június 25., kedd 11:45

A barcelonai Sport.es szerint Neymar szóban megegyezett az FC Barcelonával, így elindulhatott visszatérése a Paris Saint-Germaintől a katalán klubhoz.

Az újság úgy tudja, Neymar elfogadja, hogy kevesebbet keressen, mint Párizsban.

A 27 éves csatár állítólag több volt barcelonai csapattársának küldött üzenetet, amelyben azt írta, hogy visszatér.

Neymar klubváltását támasztja alá, hogy korábban Nasszer al-Kelaifi, a katari tulajdonban lévő PSG elnöke a France Footballnak azt mondta, a játékosoknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk, és akinek ez nem tetszik, az távozhat.

A brazil klasszis jelenlegi szerződése 2022-ig szól a PSG-nél, amely két éve 222 millió eurós világrekordért vásárolta ki a Barcától. A váltás nem jött be, ugyan bajnokok lettek mindkétszer, de a Bajnokok Ligájában leszerepeltek, már a 16 között kiestek idén és tavaly is.

Neymar ráadásul mindkét tavaszt szinte teljes egészében kihagyta sérülések miatt. Néhány hete a válogatottban is lesérült, miután felépült év eleji lábtöréséből, bukta a Copa Americát, amit Brazíliában rendeznek.

Az egyezség a játékos és a klub között a visszatérés legegyszerűbb része, sokkal nehezebb lesz megállapodnia a PSG-nek és a Barcának. Neymar piaci értéke 200-250 millió euró, az biztos, hogy ennyit nem fognak fizetni érte.

Jöhet hát az alkudozás, hogy játékosokkal oldják meg az üzlet nagy részét.

Vagyis van kit adniuk Neymarért, kérdés, hogy viszonyul a cserékhez a PSG, ami évek óta harcban áll a Barcával a játékospiacon: korábban Marco Verrattit nem adta el a Barcelonának, majd Adrien Rabiot leigazolásánál is bekavart.

Neymar először 2013-ban szerződött a Barcához, a brazil Santosból. 45 millió euróról beszéltek, de később kiderült, legalább 90 millió euróba kerülhetett, Sandro Rosell, a Barcelona exelnöke bele is bukott a bizniszbe.

A pályán viszont siker lett az első Neymar-projekt, 2015-ben triplázott a klub, 2016-ban is összejött a spanyol bajnokság és a kupa.

(Borítókép: Buda Mendes / Getty Images Hungary)

Rovatok