Index Vakbarát Hírportál

A chilei hátvéd felrúgta a berohanó csirkeembert

2019. június 25., kedd 13:23

A Chile-Uruguay Copa America-meccs lényegi eseményeiről már beszámoltunk, de történt a 90 perc alatt egy olyan esemény is, amelynek nem sok köze van a futballhoz, maximum egy futballistához.

A 70. perc környékén, 0-0-nál ugyanis egy csirke vagy csirke- vagy kakasmaszkos férfi rohant be a pályára a tribünről. Ahogy a Bajnokok Ligája-döntőn a beszaladó nőt, a biztonságiak őt is üldözőbe vették, de nem várt segítséget kaptak az elfogásában Gonzalo Jarától, a chilei középhátvédtől, aki

egyszerűen felrúgta a betolakodót.

Látszott, hogy Jara szakmájának része az efféle mozdulat, mert áldozatának esélye nem volt talpon maradni, rettentő nagyot esett.

Így könnyen elkaphatták, és elvezették, a meccs meg folytatódhatott tovább.

Csakhogy Jarát ki kellett volna állítani.

Futballistának - vagy bárkinek a biztonságiakon kívül - nem a feladata a berohanók üldözése, bántalmazni meg végképp nem bántalmazhatja.

10 éve Görögországban történt hasonló, ott is egy játékos rúgott meg egy pályára szaladó rendbontót, a bíró kiállította a beavatkozásért. Jara viszont megúszta a legkisebb figyelmeztetés nélkül. Luis Suarez az uruguayiaktól reklamált is emiatt a bírónál, aki nyugalomra intette.

A mérkőzést 1-0-ra Uruguay nyerte, de Chile is bejutott a negyeddöntőbe, előbbi Peruval, utóbbi Kolumbiával játszik.

Rovatok