Index Vakbarát Hírportál

Mbappé sose volt U21-es válogatott, de az olimpián játszana

2019. június 26., szerda 14:46

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain futballsztárja játszani akar a jövő évi Európa-bajnokság után a tokiói olimpián is.

A 20 éves világbajnok csatár – az oroszországi torna legjobb fiatal játékosa – azután írt erről közösségi oldalán, hogy az U21-es francia válogatott kijutott a jövő évi olimpiai játékokra, mivel elődöntőbe került a korosztályos Európa-bajnokságon.

A már 33-szoros felnőtt válogatott Mbappé soha nem szerepelt az U21-es csapatban, sem az U23-asban, amely az olimpián indul majd, de korban simán beférne Tokióban: 1997. január 1-jén vagy utána született futballisták játszhatnak. Mbappé 1998. decemberi.

Korábban a francia szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a szövetségi kapitány, Sylvain Ripollon múlik, beválogatja-e a támadót a tokiói keretbe, amelyben ott lehet három túlkoros is.

Ha a francia válogatott kijut a jövő nyári Eb-re – bombameglepetés lenne, ha lemaradnának –, akkor – ha Franciaország döntőbe jut – Mbappénak tíz napja lesz, hogy a július 12-i döntő után elutazzon Japánba, ahol július 22-én kezdődik a torna. (MTI/Index)

Rovatok