Index Vakbarát Hírportál

Neymar a Barcelonánál nem kereshetne napi 100 ezer eurót

2019. június 26., szerda 08:45

A barcelonai sportújság, a Sport.es exkluzív információként írta meg kedden, hogy Neymarral szóban megegyezett a Barcelona a futballista visszatéréséről. Sőt, már a megállapodás feltételeit is tudni vélik.

Tervezett szerződésének legfontosabb pontjai a lap szerint:

Neymar a PSG-ben Messi után a világ második legjobban kereső futballistája, majdnem 37 millió eurót keres évente, ami havi 3 milliót, napi 100 ezer eurót jelent. A Barcelona ennyit nem tud adni, de a brazil állítólag simán belemegy a csökkentésbe, hogy nagyjából ugyanannyit kapjon, mint mikor két éve Párizsba igazolt a Barcától.

Karrierje egyértelműen leszállóágba került azóta, a legfontosabb neki, hogy újra sínre kerüljön, és ezért kész áldozatokra - írja az újság.

Külön feltétel az is, hogy Neymar apja vonja vissza igényét arra a 26 millió euróra, ami szerinte két évvel ezelőttről megilletné őt a Barcelonától: Neymar távozása előtt hetekkel hosszabbított szerződést, amiért ügynökének - aki az apja -, 26 milliós jutalék járt volna. Mivel a PSG hirtelen kivásárolta a csatárt, a Barca ezt már nem fizette ki, Neymarék pedig pert indítottak. A hírek szerint erről készek lemondani, pláne, hogy idősebb Neymar a párizsiaktól anno 50 milliós ügynöki jutalékot kapott.

Eddig minden nagyon szépnek hangzik a visszatérést nézve, de mindez az ügy magasan legkönnyebb része, a PSG-vel megállapodni a játékos áráról - az lesz a nehéz. Neymarnak 2022-ig érvényes szerződése van Párizsban, és a két klub viszonya nem túl rózsás, Neymar kivásárlása óta igyekeznek egymásnak keresztbe tenni. Ezért a legvalószínűbb, hogy mindkét egyesület közvetítőkön keresztül igyekszik majd magát képviselni a tárgyalásokon.

Rovatok