Index Vakbarát Hírportál

Firmino kihagyott büntetője is belefért, Brazília elődöntős

2019. június 28., péntek 07:37

A Copa America első negyeddöntőjét a házigazda Brazília játszotta: Paraguay szívósan küzdött, és csak a büntetőpárbajban adta meg magát.

A brazilok aktívabbak voltak már a kezdetektől, Paraguay egyetlen kaput eltaláló lövése az első félidőben volt - akkor nagyot kellett védenie Alissonnak, hogy a rövid sarokból kipiszkálja a labdát -, utána nem jött össze egy sem.

Balbuena utolsó emberként szabálytalankodott az 58. percben, a játékvezető nem adott tizenegyest, noha Firmino már a tizenhatoson belül esett el.

Így jutott tovább Brazília

A rendes játékidő hátralévő félórájában, és a hosszabbítás 30 percében is lényegesen jobb volt a hazai csapat, de a kapu előtt nem tudta belőni a vezető, és vélhetően mindent eldöntő gólt. Ehhez a legközelebb Willian állt, aki a 90. percben a kapufát találta el.

Paraguay így eljutott az egyetlen esélyéig, a tizenegyesekig. Gustavo Gomez azonban rögtön kihagyta az elsőt. A negyedik párban a liverpooli Firmino is rontott, Derlis Gonzalez azonban ezt nem használta ki, ő sem tudta értékesíteni a sajátját. A meccset végül Gabriel Jesus fejezte be, ő jól bírta a nyomást, és a büntetőkkel 4-3-as összesítéssel jutottak az elődöntőbe.

Ellenfelük az Argentína-Venezuela meccs győztese lesz, amit péntek este kilenctől rendeznek. A másik két negyeddöntő: Uruguay-Peru, Kolumbia-Chile.

Amikor Brazília volt a dél-amerikai bajnokság rendezője, rendszerint meg is nyerte, most tettek efelé egy lépést Porto Alegreben. Az elődöntő Belo Horizontéban lesz, a döntő természetesen a Maracanában.

Rovatok