Index Vakbarát Hírportál

Horribilis pénzből erősítene a Hertha

2019. június 28., péntek 07:53

Hosszabb távon 250 millió eurót ígért a Hertha BSC megerősítésére, Lars Windhorst - írta a Bild. A 42 éves üzletember nem szeretné tétlenül nézni, hogy nincs a fővárosban olyan erős csapat, mint Londonban vagy éppen Madridban, ez ösztönzi. 

Ez egy óriási összeg, különösen azt látva, hogy a berliniek eddig alig tudtak játékosvásárlásra költeni. Érzéketetésül: Davie Selke 8 millió eurós átigazolása jelenti eddig a rekordot. A Hertha annyit fizetett a Lipcsének.

Még januárban a csapat akkori vezetőedzője, Dárdai Pál arról beszélt, hogy amióta a klubnál van, akkor kapott először a legfelső polcról játékost, a szerb Marko Grujicot a középpályára. Igaz őt csak kölcsönben szerezték meg a Liverpooltól. A 43 éves magyar edzőtől azonban megváltak, legalábbis ebben a szezonban pihenni fog, miközben kapja a fizetését. A csapatot így jelenleg Ante Covic vezeti.

A befektető egy új, modern stadion építésébe is beszállna, világsztárokat azonban nem igazolna, de egy nagyon erős játékoskeretet kialakítana. Továbbra is támaszkodnának az erős utánpótlásbázisra, de az értékeiket mostantól megtarthatnák, nem kellene eladni a jobb játékosokat. 

Michael Preetz sportigazgató arról beszélt, hogy egy ilyen invesztíció hozzásegíthetné a Herthát, hogy ismét elérje a nemzetközi kupaszereplést. A tárgyalások mindenesetre elkezdődtek, hamarosan kiderül, mire jutnak a felek.

Rovatok