Index Vakbarát Hírportál

Kiverték azokat, akik kigolyózták az olaszokat

2019. június 28., péntek 06:45

Az Olaszországban zajló U21-es futball Európa-bajnokság leginkább arról marad emlékezetes, hogy a csoportkör utolsó fordulójában a románok és a franciák egy 0-0-ás döntetlennel kiejtették az olaszokat, és jutottak kézen fogva a négy közé.

Az elődöntőben német-román és spanyol-francia meccseket rendeztek szerda este, mindkettőn sok gól volt, előbbin hat, utóbbin öt.

A németek korán előnybe kerültek Amiri tizenhatoson kívüli lövésével, ami erős volt, de középre ment, a kapus benézte, 1-0.

A szünetig Puscas fordított: büntetőből egyenlített, remek fejesből szerezte a másodikat.

A fiatal németek viszont, ahogy a felnőtt csapataik szokták, visszajöttek, Gian-Luca Waldschmidt rúgott be egy tizenegyes az 51. percben, 2-2. Innentől egészen a 90. percig nyílt volt a meccs, akkor érkezett újra Waldschmidt, szabadrúgásból talált be: lapos labdája elment a lábak között, pedig a sorfal fel sem ugrott, 3-2.

A néhány perces hosszabbításban Amiri még be is biztosította a győzelmet - nem kevésbé szép szabadrúgásból -, 4-2 lett a vége.

Germany U21 vs Romania U21 4-2 European U-21 Championship 2019

A másik elődöntő sokkal simább volt, bár úgy tűnt, szoros lesz. A spanyolok nem kaptak meg egy teljesen egyértelmű - meg sem videózott, kezezős - büntetőt, két percre rá a franciáknak befújta a bíró a tizenegyest. Firpo szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Mateta a 14. percben begurította, 0-1.

A spanyolok egy francia ziccert túléltek, Mateta a kapusba bombázta a labdát, utána

legyalulták a franciákat.

Marc Roca a 28. percben egy szöglet után saját kipattanóját rúgta be közelről, 1-1.

Oyarzabal a 45. percben kiharcolt egy 11-est, és be is helyezte, 2-1, a 47.-ben, közvetlenül a szünet után egy kigurigázott góllal Olmo valójában döntött, 3-1. Fabian Ruiz adta a pengés gólpasszt.

Sorra jöttek a spanyol helyzetek, a franciák szinte pályán sem voltak, a 66.-ban Borja Mayoral vitte be a kegyelemdöfést Fornals szenzációs asszisztjából. A Villarreal középpályása mintha körzővel rajzolta volna meg a labda útját. Briliáns passz volt és pazar befejezés, majd' szétszakadt a háló.

Spain U21 vs France U21 4-1 Euro U21 Semi

Spanyolország 4-1-gyel jutott a döntőbe, vasárnap este háromnegyed kilenckor játszik Németországgal. Két éve is ők döntőztek, akkor a németek győztek.

Rovatok