Index Vakbarát Hírportál

Copa: zseniális sarkazással nyitott az argentin válogatott

2019. június 29., szombat 10:30

Argentína 2-0-s győzelemmel jutott be a Copa America elődöntőjébe, míg Kolumbia úgy esett ki, hogy a tornán rendes játékidőben egyetlen gólt sem kapott. Chile tizenegyesekkel verte a kolumbiaiakat.

Az argentinok hozták a kötelezőt Venezuela ellen, Lauro Martínez bravúros sarkazásával már a 10. percben vezettek.

Ezután is Argentína irányított, a 20. percben pedig 11-est is kaphatott volna. Lionel Messi cselezése után az egyik kolumbiai kezezett, de a játékvezető még visszajátszás sem után adott büntetőt.

A meccs a 71. percben dőlt el, amikor egy kontra végén Lo Celso lőtt kapuba. Igaz, ehhez a venezuelai kapus is kellett, aki Agüero távoli lapos lövését éppen a támadó elé paskolta, aki öt méterről nem hibázott.

Az argentinok az elődöntőben egy klasszikust játszanak, a brazilok lesznek az ellenfeleik szerdán.

A Chile–Kolumbia-meccs rendes játékidejében nem született gól, így 11-esekkel döntötték el a továbbjutást. Az ötödik párig egyik csapat sem hibázott, ekkor viszont a kolumbiai Tesillo a kapu mellé lőtt, míg Alexis Sánchez belőtte a maga büntetőjét, és ezzel 5-4-gyel továbbjutott Chile, ami a legutóbbi két Copát megnyerte.

A negyeddöntőig Kolumbia tűnt az egyik legerősebb csapatnak, mindhárom csoportmeccsét megnyerte, ráadásul egyiken sem kapott gólt.

A meccs egyébként a tervezettnél fél órával később kezdődött, mert a brazíliai Sao Paulóban elakadt a chileiek csapatbusza az óriási dugó miatt.

Eredmények:
Copa America, negyeddöntő:
Argentína-Venezuela 2-0 (1-0)
gól: Martinez (10.), Lo Celso (74.)

Chile–Kolumbia 0-0 (0-0) tizengyesekkel: 5-4

Rovatok