Index Vakbarát Hírportál

Két tökéletes szabadrúgással vb-elődöntősök a holland nők

2019. június 29., szombat 18:09

Hollandia története során először jutott be női futball-világbajnokság elődöntőjébe. A francia torna negyeddöntőjében a hollandok 2-0-ra verték Olaszországot. 

Az első félidő 0-0-ja után a hollandok dominálták a játékot, 15 kapura lövésük volt, majd két rögzített helyzetből döntötték el a meccset. Mindkét góljuk megmutatta, hogy magas szinten állnak ezekben, és hogy milyen tökéletes rúgótechnikával rendelkezik egyikük.

A 70. percben Sherida Spitse a kaputól úgy 35 méterre, közvetlenül az oldalvonaltól ívelt be egy szabadot, Vivianne Miedema tökéletesen érkezett rá, és a 11-es pont mellől a kapuba fejelt.

Tíz perccel később a jobb oldalról érkezett beívelés Spitsétől, de ezúttal Stefanie van der Graft ugrott fel fejelni az ötös sarkán, és elég könnyen kapuba is talált.

Hollandia két évvel ezelőtt megnyerte az Eb-t, de ilyen messzire még sosem jutottak világbajnokságon, négy évvel ezelőtt már a 16 között kiestek. 

A hollandok ellenfele Svédország lesz az elődöntőben, miután a svédek 2-1-re verték az olimpiai bajnok németeket. A vezetést Németország szerezte meg a 16. percben Magull góljával, de elég gyorsan egyenlített Jakobsson. Aztán a második félidő legelején Blackstenius fordított. 

A második félidőben a lábujjtörése miatt három meccsen is pihentetett Marozsán Dzsenifer is beállt a német csapatba, de BL-győztes játékos nem tudott segíteni csapatán. 

Rovatok