Index Vakbarát Hírportál

A Barcelonát idéző, őrült góllal verte Haiti Kanadát az Arany-kupán

2019. június 30., vasárnap 08:47

Története során először jutott be az Arany-kupa elődöntőjébe Haiti, ami a negyeddöntőben őrült meccsen 3-2-re verte Kanadát. A houstoni NRG stadionban rendezett páros meccs folyatásaként Costa Rica 1-1-es büntetők után, büntetőkkel esett ki Mexikó ellen.

A nap hőstettje egyértelműen Haitié volt az Észak- és Közép-Amerika válogatottjainak rendezett tornán, hiszen a félidőben Kanada még 2-0-ra vezetett, innen állt fel Haiti.

Wilde-Donald Guerrier 76. percben szerzett győztes gólja egészen pazarra sikerült, az akció alatt a haiti csapat a Barcelona tiki-takáját idéző játékot hozott össze. Guerriert szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta az első haiti gólt szerző Duckens Nazon egy remek labdával, a keresztbe futó Guerrier ezután elfektette a kapust, majd az utolsó pillanatba a kapuba pöccintette a labdát.

Kanada a 18. percben Jonathan David bombagóljával szerzett vezetést, majd egy hibátlan kiugratás után lett 2-0 nekik, Lucas Cavallini értékesítette a ziccert. A szünet után viszont Haiti lehengerlő formában játszott, Nazon előbb egy rossz hazaadást kihasználva szépített, majd egy teljesen egyértelmű büntetőből lett meg az egyenlítés Haitinek, a feltámadást pedig Guerrier gólja zárta le.

Haiti az elődöntőben a büntetőpárbajban továbbjutó Mexikóval folytatja, a másik ágon vasárnap Jamaica-Panama és Egyesült Államok-Curaçao negyeddöntőket rendeznek.

Rovatok