Index Vakbarát Hírportál

30 méteres bomba is kevés volt a németeknek az U21-es Eb-címhez

2019. június 30., vasárnap 22:41

Története során ötödször lett Európa-bajnok a spanyol U21-es válogatott, miután a vasárnapi, udinei döntőben 2-1-re verték Németországot. Az első gólt a Napoli játékosa, Fabián Ruiz szerezte a 7. percben, a 70. perc előtt nem sokkal Daniel Olmo duplázta meg az előnyüket, a végeredményt pedig Nadiem Amiri állította be egy közel 30 méteres bombagóllal.

A spanyolok hihetetlen erős tempóban kezdték a meccset, a németek láthatóan meglepődtek, és nem is nagyon volt válaszuk a késői ébredés után. Fabián Ruiz majdnem 25 méterről, ballal tekert a jobb alsóba, de a lövés kulcsa a hihetetlen erő volt. A gól után a spanyolok tovább fokozták a tempót, jó 20 percig szinte élni sem hagyták a németeket, akiket gyakran saját ötösükig beszorították a letámadással.

A németek már épp kezdték volna átvenni az irányítást a második félidőben, amikor a spanyolok teljesen megforgatták a másik védelmet, hogy aztán a kapus Alexander Nübelről kipattanó labdából megduplázzák az előnyüket. Németország az utolsó 5-10 percre nagy hajrába kezdett, de csak szépítésre volt erejük – Nadiem Amiri találta el tökéletesen a labdát a 88. percben, és helyezett úgy a kapuba, hogy nem sok hely volt Antonio Sivera és a kapufa között.

Spanyol-német U21 2-1

A végül győztes Spanyolország könnyen emberhátrányba kerülhetett volna az utolsó 60 percre, a Real Madrid védője, Jesús Vallejo ugyanis kíméletlenül lépett be Luca Waldschmidttel szemben, de a videóbírózás után végül csak sárga lapot adott neki a szerb bíró, Sran Jovanović.

A gólkirály a Freiburg német támadója, Luca Waldschmidt lett hét góllal, a torna legjobbjának Fabián Ruizt választották.

Rovatok