Index Vakbarát Hírportál

Illés Béláék átadják a Haladást Mészáros vejének

2019. július 1., hétfő 13:43

Az NB I.-ből kiesett Haladás VSE közleményben írt arról, hogy átveszi a klubot működtető társaság többségi tulajdonosától, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-től annak tulajdonrészét. 

Arról már hónapok óta lehetett tudni, hogy a Szombathelyi Haladás futballcsapatánál több száz millió forintos lehet a hiány. A nemrég épült stadion sem bizonyult fenntarthatónak, a kormány utalt ki rá közel 300 millió forintos üzemeltetési díjat. A klub nemrég a várostól kért 150 milliós támogatást, de a közgyűlés szigorú feltételekhez kötötte annak kifizetését

A Haladás társadalmi elnöke, Homlok Zsolt azt írta a közleményben, hogy a klub már bizonyította, hogy gazdasági és sportszakmai szempontból is kiemelkedő eredményre képes. Ennek persze ellentmond, hogy a futballcsapat kiesett az NB I.-ből és százmilliós hiány keletkezett.

Homlok azt mondta, hogy a Haladás VSE képes működtetni a futballklubot, és az anyagi gondok miatt Illés Béláéktól ajándékozás címén veszik át a többségi tulajdonrészt. Illés korábban arról beszélt, hogy ő egy forintért is hajlandó megválni a részétől, de akkor az új tulajdonosnak kell évi 3-400 millió forinttal beszállnia. A klub honlapján most arról nyilatkozott Illés, hogy szándékában áll a többségi tulajdonrész átadása.

A közleményben Homlok, aki Mészáros Lőrinc veje arra is kitér, hogy a várostól is elvárják, hogy szálljon be a klub konszolidációjába, mert az szerinte pártpolitikától függetlenül érték. 

(Borítókép: Haladás Sportkomplexum / Wikipedia)

Rovatok