Index Vakbarát Hírportál

Botrány lett a teaivós gólörömből a női vb-n

2019. július 3., szerda 08:56

Bár nem teljesen világos, mit is akart üzenni Alex Morgan, az amerikai női futballválogatott csatára az Anglia elleni elődöntőben szerzett győztes gólja utáni gólörömével, a britek azért kiakadtak rajta.

A The Guardian cikke szerint Morgan az általános közvélemény szerint az alábbiak közül egyre, többre, vagy akár mindre gondolhatott, amikor a fejes gól után a lelátó elé rohanva szájához emelte kezét, majd eltartott kisujjal teaivást imitált:

Az ismert brit műsorvezető, Piers Morgan hadüzenetnek titulálta a teás gólörömöt, míg Hillary Clinton annyival gratulált, hogy a női válogatott megérdemelte a kis teázást.

A mérkőzés után megkérdezték a vb-n már hat gólnál járó Morgant, aki a női világbajnokságok történetében először szerzett gólt a születésnapján: „Megan Rapinoe-nak annyiféle gólöröme van, őt sosem kérdezgetik erről, én egyet sütök el, és mindenki erről faggat” – mondta nevetve.

Amerika 2-1-re verte a keddi elődöntőben Angliát, a vasárnapi döntőben a szerdai holland–svéd elődöntő győztesével találkozik.

Rovatok