Index Vakbarát Hírportál

Arjen Robben bejelentette a visszavonulását

2019. július 4., csütörtök 18:56 | aznap frissítve

Befejezi sportolói karrierjét Arjen Robben, a hollandok világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes labdarúgója – írja az MTI.

A 35 éves szélső tíz szezon után május végén búcsúzott el a Bayern Münchentől – méghozzá kupagyőzelemmel a szintén távozó Franck Ribéry oldalán –, de egészen mostanáig nem vetette el a folytatás lehetőségé. Sajtóhírek szerint Kínából és Hollandiából is voltak ajánlatai, végül azonban úgy döntött, befejezi pályafutását.

Eljött az ideje, hogy új fejezetet kezdjek az életemben. Már alig várom, hogy több időt tölthessek a családommal és élvezzem azt a sok örömöt, amit tartogat számomra az élet.

– mondta a holland játékos.

Robben a Groningennél kezdte felnőtt profi karrierjét, innen szerződött a PSV Eindhovenhez, itt töltött két szezonja alatt pedig holland bajnokságot nyert. Ezt követően lehúzott három szezont a Chelsea-ben, ez alatt kétszer volt bajnok, egyszer pedig FA Kupa-győztes, 2007-ben pedig a Real Madridhoz igazolt, ahol rögtön bajnok is lett.

Karrierje legsikeresebb időszaka ezután következett: a Bayern Münchennel

A holland válogatottal is eredményes volt, 2010-ben ezüst-, 2014-ben pedig bronzérmet nyert a világbajnokságon. A Bayern egyébként még május elején jelentette be a távozását.

Rovatok